havadurum

Gökhan; “Özkurnaz rant için mücadele ediyor”

Sandal basen yerinin Çanakkale halkına geri verilmesi için çabalarını sürdürdüklerini ifade eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Kooperatif Başkanı Özkurnaz’ın, Sarıçay’dan rant elde etmek için teşebbüslerde bulunduğunu gözlemlediklerini söyledi.

663
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Çanakkale halkının olan sandal basen yeri ile ilgili hukuki sürecin devam ettiğini bildirdi. Merkez 1nolu Su Ürünleri Kooperatifi mali genel kurulunda yaptığı konuşma da kendisini eleştiren Kooperatif Başkanı Mehmet Özkurnaz’ın iyi niyetli olmadığını belirten Başkan Gökhan, önümüzdeki süreçte balıkçılar arasında husumetlerin ortaya çıkabileceğini ifade etti.
 
Gökhan ayrıca, sonuna kadar Çanakkale halkının menfaatlerini koruyacağını kaydederek; “Çanakkale halkına ait olan yani belediyenin kontrolündeki alanlarını kooperatifin kontrolüne bırakmamak için çaba göstereceğim. Orasını o kışkırtıyor. Ben kışkırtmıyorum, yardımcı olmaya çalışıyorum. Onların içinde onunla beraber hareket eden siyaseten CHP karşıtı olan balıkçı arkadaşlarla beraber bunları yapmaya çalışıyor. Küçük balıkçılarda bu anlayıştan şikayetçi. Zaman içinde hukuki sürecin sonucunu hep beraber göreceğiz” dedi.
 
“Yat limanı teşebbüsü ayağına dolaştı”
Sandal Baseni ile ilgili hukuki süreci yakından takip ettiklerini ifade eden Başkan Ülgür Gökhan; “Sayın Özkurnaz, oradaki bazı balıkçı arkadaşlarımızı kışkırtarak ya da onlara bir takım avantajlar vaat ederek orada ele geçirme çabasını şimdilik başardı gibi duruyor. Ama yargı süreci devam ediyor. Hem bakanlar kurulu kararına Danıştay da itiraz ediliyor hem de burada yapılan bu tahsis işi ya da ihalenin yanlış yapıldığı noktasında itirazımız var” dedi.
 
Başkan Gökhan şunları söyledi; “Sayın Özkurnaz, iktidara olan yakınlığını kullanarak Çanakkale halkına ait olan ve kullanımda olan ve Çanakkale deki küçük balıkçının kullanımında olan sandal basenini bakanlar kurulu kararını değiştirerek ve hazinenin, milli emlağın, tarım bakanlığı ile birlikte açtığı ihaleye tek başına girerek oranın kullanımını ele geçirdi. Orada bir dernek vardı. Balıkçılardan oluşan bir dernekti. Hatta yandaki yat limanına da teşebbüs etti. Fakat ayağına dolaştı. Orayı tek parselde hepsi beraber zannediyordu. Ama öyle olmadığı anlaşıldı. Onun için sandal baseni ile yetinmek zorunda kaldı. Oradaki bazı balıkçı arkadaşlarımızı kışkırtarak ya da onlara bir takım avantajlar vaat ederek orada ele geçirme çabasını şimdilik başardı gibi duruyor. Ama yargı süreci devam ediyor. Hem bakanlar kurulu kararına Danıştay da itiraz ediliyor hem de burada yapılan bu tahsis işi ya da ihalenin yanlış yapıldığı noktasında itirazımız var. Çünkü sandal baseninin sadece mendirek bölümü ve bizim yat limanına girişteki o bölümü plan üzerinde o parsele aittir onun dışında Anafartalar oteli, öğretmen evi önünde ki kıyı Çanakkale Belediyesinindir. Halbuki ihale tamamı için çıktı, ona itiraz ettik. Bu noktada şu anda faaliyetini götürebilir. Bir engel yok. Ben de engel göstermiyorum. Sadece yasal süreci takip ediyorum. Orada görülecektir ki, hepimiz göreceğiz huzursuzluk başlayacaktır. Kooperatife üye olanlar olmayanlar, dernek üyeleri, balıkçılar arasında husumetler ortaya çıkacaktır. Çünkü niyeti pek iyi niyet olarak görülmemektedir.”
 
“Rant elde etmek için çabalıyor”
Sarıçay`da balıkçılara her türlü hizmetin götürüldüğünü bildiren Başkan Gökhan; “Çay içine da talip olduğunu ifade ediyor, gerekli yatırım yapılmadığını otopark olduğunu söylüyor. Evet, çay içerisinde otopark yapıldı ama çay içinde rıhtım düzenlemesi de yapıldı. Balıkçılar daha sağlıklı ortamda sandallarını bağlayabiliyorlar. Balıkçılar için ağ depoları yapıldı. Oradan herhangi bir ücret almıyoruz. Dolayısı ile oralardan bir çıkar rant elde etmek için her zaman olduğu gibi sayın Özkurnaz’ın teşebbüslerine şahit oluyoruz. Sonuna kadar Çanakkale halkının menfaatlerini koruyacağım” dedi.
 
Çanakkale halkına ait olan yani belediyenin kontrolündeki alanlarını kooperatifin kontrolüne bırakmamak için çaba göstereceğini belirten Başkan Gökhan şunları söyledi; “Çünkü kooperatif dediğiniz sadece üyelerin hizmet alacağı alan demektir. Halbuki, orada dernek üyesi olsun olmasın herkes hizmet alabiliyordu. Zaman içerisinde göreceğiz. Orasını o kışkırtıyor. Ben kışkırtmıyorum ben yardımcı olmaya çalışıyorum. Onların içinde onunla beraber hareket eden siyaseten CHP karşıtı olan balıkçı arkadaşlarla beraber bunları yapmaya çalışıyor. Küçük balıkçılarda bu anlayıştan şikayetçi. Zaman içinde hukuki sürecin sonucunu hep beraber göreceğiz.”
Paylaş