havadurum

Gökçeada tepkili

Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı, 4 yıllık Gökçeada Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulunun iki bölümünden biri olan Gastronomi bölümünün Çanakkale’ye sessiz sedasız taşınmak istenmesinin üzerine basın açıklaması yaptı. Aylı açıklamasında; “Bu bölümün açılması için bize telkin ve tavsiyelerde bulunanların şimdi tersi bir hareketle bu bölümü adadan götürmek için gayret içine girmesini anlayamıyoruz. Dün ada için çok önemli olacak diye bu bölümü savunan zevat bugün kapısına kilit vurmaya çalışıyor. Anlaşılır gibi değil.” dedi.

841
“4 Yıllık Gökçeada Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek Okulunun iki bölümünden biri olan Gastronomi bölümünün nasıl açıldığını, neler yapıldığını, kaç sefer Ankara’lara gidildiğini, adada nasıl toplantılar yapıldığını,okulun tamiri için kimlerin nasıl özveri içinde çalıştığını,okula sıfır araba almak için nelerin yapıldığını hala unutmadık” diyen Bülent Aylı açıklamasında şu ifadelere yer verdi: “Arabamız ortada yok.Adada hiç durmuyor.Ama birileri bunu unutup adaya ve adalılara rağmen bu emekleri hiçe sayıyor.Okul adaya getirirken herkesi seferber edilirken iyi de taşınırken neden halkımıza ve yöneticilerimize sorulmuyor. Ben şahsen Belediye Başkanımızın, Ak Parti Teşkilatının, o zamanki rektörümüz Ali Akdemirin, Mehmet Daniş beyin, Ada esnafımızın ve sivil toplum önderlerinin nasıl çırpındıklarına şahidiz”
 
Geleceği belirsiz
“Çok zor ve çetin mücadeleler sonunda bu okul açıldı. 2008 yılında kurulan ve öğrenci alımına 2010’da başlanılan Gökçeada Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu’nun geleceği, belirsiz bir sürece girmiş görülmektedir. “Beş bin öğrenci” projeksiyonuyla büyük hayallerle kurulumu gerçekleştirilen dört yıllık yüksek okulda sadece iki bölüm (Gastronomi ve Balıkçılık) faaliyette bulunmaktadır. Öğrenci alımında üçüncü yılına giren 180 civarındaki öğrencisiyle Uygulamalı Bilimler Yüksek Okulu, fiziki imkansızlıklarla tıkanma aşamasına gelmiş durumdadır. Kampüs oluşturulması ve bina yapımı “yılan hikayesine” dönen dört yıllık yüksek okulun Gastronomi bölümünün, derslik ve laboratuar yetersizliği nedeniyle, Çanakkale’ye taşınacağının duyumları hızla yayılmaktadır. Hatta bu duyum gerçekleşme aşamasına kadar getirilmiştir.”
 
Gastronomi bölümünün adada gelişemeyeceği düşüncesi ise abesle iştigaldir
Organik Tarım ve Turizm potansiyeli bu denli yüksek olan adamızın, söz konusu bölümün gelişmemesi için hiçbir eksiği bulunmamaktadır. Eksik olan bina olup çözümsüz bir durum mevzubahis değildir. Yeni hazırlanmakta olan YÖK yasa taslağına göre, dört yıllık yüksek okulların fakülteye dönüştürüleceği bir aşamada, yaşanılan şimdiki sürecin fakülte oluşumuyla ilişkilendirilmesi ise anlaşılır gibi değildir. Yeni yasa taslağında da böyle bir uygulama bulunmamaktadır. İlçelerde fakülte bulunamayacağı bütünüyle mesnetsiz bir iddiadır. Çanakkale’nin Biga ilçesindeki ÇOMÜ’ye ait fakülteler bunun en güzel örneğidir. Yerel yönetimimizin, siyasilerimizin ve halkımızın büyük desteğiyle hayat bulmasını ve gelişmesini istediğimiz yüksek okulun geleceğinin belirsizliği bir an önce açıklığa kavuşturulmalıdır. Gökçeada yöneticileri,Belediye Başkanı,Siyasileri,Esnafın büyük bir desteği ve katkıları ile kurulan okulun bu önemli bölümünü kimseye sormadan sessiz sedasız Çanakkale’ye taşımak istemeleri akla hayale bile gelmeyen bir kötü icraattır.Zaten Gökçeada Uygulamalı Bilimler Meslek Yüksek okuluna neredeyse uğramayan ve mesaisinin büyük bir bölümünü Çanakkale’de geçiren okul müdürlerinin sürekli adada kalmaları gerekir.Yoksa bu kurumun gelişip büyümesi söz konusu bile olamaz.
 
Adalılara da danışın
Değerli Rektörümüzden ada hakkında bir karar alınırken sivil toplum örgütlerine de danışmasını istiyoruz.Hiç olmazsa adada yapılacak bir toplantıda bizi dinlemesini istiyoruz.Gastronomi bölümünün Çanakkale’ye taşınmasında ısrar edilmesi halinde ise gerekli girişimlere başlayacağız.kazanımlarımızı vermeye niyetimiz yok.
Paylaş