Gıdada Dev Marka: KALEGIDA

1974 yılında kurulan Kale Gıda, aradan geçen 39 yılda kaydettiği büyük ilerleme ile takdir topluyor. 150 metrekarelik iş yerinde beş personelle çalışmalara başlayan Kale Gıda, günümüzde 16 bin metrekarelik alanda 450 personel ile hizmet veriyor.

1608
Dünden bugüne Kale Gıda`nın geldiği nokta ile ilgili bilgiler veren Kale Gıda Yönetim Kurulu Başkanı Nevzat Üzen, "Tüm enerjimizi küresel oyuncu olabilmek üzerine odaklanan şirketimiz tüm yatırımlarını yine ayni sektörde büyümenin sağlanmasına ve tarıma dayalı sanayide çeşitlerimizide arttırarak kendi markalarımız olan ‘’İDA ve LEDA ‘’ markalarını tanıtım ve geliştirmeye kanalize ederek yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz" dedi.
 
"İlk 500 Firma Arasında"
1974 yılında Çanakkale’de şehir içinde 150 metrekarelik bir işyerinde 5 personel ile gıda ve ihtiyaç maddeleri toptan satıcılığı ile işe başlayan Kale Gıda ile ilgili bilgiler veren Nevzat Üzen şunları söyledi; "Müşterilerimiz bakkallar kendi araçları veya at arabaları ile işyerimize gelir, siparişlerini yazdırır mallarını alır giderlerdi. Civar ilçe ve köylerdeki müşterilerimiz yolcu taşıyan otobüs ve minibüslerin bagajlarından faydalanırlardı. Bu zahmetli ve maliyetli süreci önlemek için müşterinin işyerinde sipariş alma ve işyerine teslim etmek üzere sektörümüzde ilk servis düzenini kurduk. Hizmet kalitemizin artması ciddi bir müşteri artışı sağladığı gibi hizmet bölgelerimizin de gelişmesine neden oldu. Böylece civar il ve ilçelere hizmet vermeye başladık. 1980`li yıllarda küçük gelen işyerimizi 4500 metrekarelik depo inşa ederek şehir dışına taşıdık. Bilgi işlem, makine teçhizat ve araç parklarımızı geliştirerek daha hızlı ve daha kaliteli hizmetimiz üretici fırmalarında dikkatinden kaçmadı. İzmir, Bursa, Denizli, Manisa, Aydın, Eskişehir gibi büyük illerin de bayiliklerini yapma teklifleri almaya başladık. Bugün gıda ve tüketim ürünlerinde en önemli markaları üreten yerli ve yabancı 30 firmanın kaliteli ürünlerini 13 ilde dağıtımını yapan 450 personel, 250 araçparkı, 16.000 metrekare depolama alanı olan ülkemizde ciro bazında ilk 500 firma arasına giren İSO 2001 Belgesi`ne sahip bir şirket olduk. Bu aşamadan sonra tüm enerjimizi küresel oyuncu olabilmek üzerine odaklanan şirketimiz tüm yatırımlarını yine aynı sektörde büyümenin sağlanmasına ve tarıma dayalı sanayide çeşitlerimizi de artırarak kendi markalarımız olan ‘’İDA ve LEDA‘’ markalarını tanıtım ve geliştirmeye kanalize ederek yolumuza devam etmeyi düşünüyoruz"
 
"Kısır çekişmeler bir kenara bırakılmalı"
Çanakkale’nin son yıllarda hızlı gelişmeye açık şehirler arasında olduğunu bildiren Nevzat Üzen; "Ancak henüz layık olduğu yerde olmadığı kanaatindeyiz. Yıllarca çeşitli platformlarda hep konuşuruz, ilimizin kimliği, tarıma dayalı sanayisi ile tarih, kültür ve turizm şehri olması yönündedir. Şehrimizin doğal yapısı , tarih ve kültürel zenginlikleri bu kimliğe çok uygun ve yatkındır, bu özelliklerinin koordineli bir çalışma ile alt ve üst yapılarını tamamlayarak arzulanan yapıya kavuşacağını ümit etmekteyiz. Şehrimiz dinamiklerinin bugünlerde çok hızlı çalıştıklarını gözlemliyoruz. Çalışkan valimiz, şehrimize sahip çıkan Belediye Başkanımız, gelişen ve büyüyen üniversitemiz, ilimiz için büyük düşünen, fikir üreten oda başkanlarımız ve her olay ve kararlara bilinçli ve cesaretle tepki gösterebilen diğer sivil toplum kuruluşlarımız var. Ancak; alınan kararlar, yapılması düşünülen yatırımlar için bir türlü eyleme geçilememesi bizleri düşündürmektedir. Kısır çekişmeler ve siyasi rant hesaplarından kaçınılarak sağlıklı iletişim ve işbirliği ile Çanakkale Savaşları`nın yüzüncü yıl kutlamaları rüzgarınıda arkamıza alarak özlediğimiz Çanakkaleyi kısa zamanda yaratabiliriz" dedi.
Paylaş