Başaran, TÜRKONFED’in Almanya temaslarına katıldı

Çanakkaleli iş insanı Semih Başaran, Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Heyeti’nin Almanya’daki temaslarına katıldı. Aynı zamanda Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu üyesi de olan Başaran, temaslarda Almanya-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesinde iş dünyası ve STK'ların iş birliğine dair görüş alışverişinde bulunulduğunu söyledi.

129

Süleyman Sönmez başkanlığındaki Türk İş Dünyası Konfederasyonu (TÜRKONFED) Heyeti, Düsseldorf Ticaret ve Sanayi Odası ve Düsseldorf Belediyesi ziyaretlerini gerçekleştirerek ticari ilişkiler ve olası yatırım alanları konularını ele aldı ve iş birliği konuları üzerine görüş alışverişi gerçekleştirdi.

TÜRKONFED Heyeti sonrasında Kuzey Ren-Vestfalya İktisadi Kalkınma Ajansı (Trade & Investment Agency of the German State of North Rhine-Westphalia) NRW. Global Business’ı ziyaret etti ve çalışma alanları hakkında bilgi alışverişi gerçekleştirilerek iş birlikleri değerlendirildi. Almanya programına Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonu adına Semih Başaran katılım sağladı.

Bünyesinde bini aşkın şirketi temsil eden Güney Marmara Sanayi ve İş Dünyası Federasyonunu temsilen TÜRKONFED Yönetim Kurulunda yer alan Semih Başaran Almanya seyahati ile ilgili açıklamalarda bulundu.

Başaran “Heyetimiz Almanya’da, Düsseldorf Başkonsolosu Sn. Ali İhsan İzbul’u ziyaret etti. Almanya-Türkiye ilişkilerinin geliştirilmesinde iş dünyası ve STK'ların iş birliğine dair görüş alışverişi gerçekleştirildi.

Almanya temaslarına TÜRKONFED International’ın Almanya ziyareti ile başladık ve Essen Belediyesi Avrupa Proje Ofisi’ni ziyaret ederek Başkonsolomuz Taylan Özgür Aydın ile görüştük. Türkiye’nin yurtdışındaki ilişkilerinin geliştirilmesinde iş dünyası STK’ların iş birliğine dair görüş alışverişinde bulunduk. Heyetimiz daha sonra ATIAD ve Almanya’daki üye dernekleri ziyaret etti. Üye dernekler ile yapılan görüşmelerde Türk iş insanlarının yatırım alanları ve muhtemel yeni iş alanları hakkında görüş alışverişi yapıldı.” dedi.

(BÜLTEN)
Paylaş