havadurum

GESTAŞ'a turizmci tepkisi; Hesap soracak bir yetkili çıkmayacak mı?

657

 Son zamanlarda yaptığı icraatlardan çok kaza haberleri ile gündeme gelen GESTAŞ’a tepkilerde büyüyor. GESTAŞ feribotları 23 Haziran tarihinde içinde yolcular ve araçlarla Çanakkale’de kayalıklara, aynı şekilde içinde yolcu ve araç bulunan bir diğer GESTAŞ feribotu ise 12 Temmuz tarihinde Balıkesir Marmara Adası İskelesi’ne çarpmıştı.  İki kazada da can kaybı oluşmazken, maddi hasar meydana gelmişti. Özellikle son bir yıl içerisinde yaşanan kazaların artması vatandaşları tedirgin ediyor. Aynı şekilde kazalara ses çıkartılmaması ve önlem alınmaması ise tepkilerin artmasına sebep oluyor. Vatandaşların çoğu kazaların artışında teknik ekibin yetersiz olduğunu ifade ederken, aynı zamanda yönetimin ciddi anlamda sorumluluğunun olduğu görüşünde. Çanakkale’nin tanınmış turizmcilerinden Hanefi Araz’da sosyal medyadan yaptığı açıklamada;  Çanakkale - Eceabat - Kilitbahir arasındaki feribotlar hiç bir zaman diliminde bu kadar kötü işletilmedi. Kentimize gelen insanlara gelişlerinde ve gidişlerinde bu kadar çile çektirmek zorunda mıyız?” açıklamasında bulundu. Soruna bir şekilde çare bulunması gerektiğinin altını çizen Araz; “Bu soruna çare bulacak ve bu beceriksizliğin hesabını soracak bir yetkili çıkmayacak mı?” dedi.

 
“Çocukluğundan beri bu kadar kötü iletildiğini görmedim”
Çocukluğundan beri Çanakkale’de yaşadığını ve feribot seferlerinin hiç bu kadar kötü işletilmediğini ifade eden Araz; Neredeyse yürümeye başladığımdan beri Çanakkale İskele Meydanında yaşıyorum. Buharlı vapurların çalıştığını bile hatırlarım. Yolcu motorlarının önce 2 sonra 4 araba kapasite ile araba taşıdıkları günleri bilirim. Teknoloji gelişti, feribotlar büyüdü sayıları arttı ve daha hızlı hale geldiler. Bunca yılın tanıklığı ile söylüyorum. Çanakkale - Eceabat - Kilitbahir arasındaki feribotlar hiç bir zaman diliminde bu kadar kötü işletilmedi. Kentimize gelen insanlara gelişlerinde ve gidişlerinde bu kadar çile çektirmek zorunda mıyız? Dedi. 
 
“Kent ekonomisi kaybediyor”
Yaşanan sorunlara çare bulunmamasını ve hesap sorulmamasını eleştiren Araz; “Bu soruna çare bulacak ve bu beceriksizliğin hesabını soracak bir yetkili çıkmayacak mı? Turizm için önce konforlu ulaşımın olmazsa olmaz olduğu bilinmez mi? Saatlerce sıra bekleyen insanlar hem mutsuz oluyorlar hem kentimizde zaman harcayamıyorlar dolayısıyla kent ekonomisi kaybediyor. Sabahın köründen gece yarılarına kadar çalışan trafik polislerinin verdiği emekler bile boşa gidiyor. Gelen ziyaretçi mutsuz, kentlimiz mutsuz, görevliler mutsuz, feribot çalışanları yetersiz. Yazdıklarımı ön yargıyla okuyanlar konuyu köprüye getireceklerdir. Ama araç sayıları ve istatistikler onların bu tezini çürütüyor. Gemiler boşalamıyor ve dolamıyor. Lütfen ama lütfen bu soruna el atılsın...” dedi. 
(Eren Aşnaz)
Paylaş