havadurum

Gestaş’ın ücret talebine vatandaş tepkili

Geçiş ücretini hem otobüs firmalardan, hem de vatandaştan ikinci kez tahsil eden Gestaş tepki topluyor.

711
İskele meydanı düzenlenmesinin ardından otobüs firmalarının meydanda yolcu indirme bindirme faaliyetinin yasaklanması ve Gestaş’ın biletli otobüs yolcularından ayrıca geçişler için para talep etmesi vatandaşı çileden çıkarttı. GESTAŞ’ın tepki gören uygulaması ile ilgili görüşler şu şekilde:
 
 
Hüseyin Ün; “Otobüs firmalarının iskelede indi bindi yapmasına getirilen yasaktan sonra bir de Gestaş’ın vatandaştan feribota kadar alandan geçiş ücreti istemesi üzerine vatandaşlar öfkeleniyor. Gestaş daha önceden yardımcı oluyordu ve bilet gösterenden ücret almıyordu, artık sistem değişti. O yüzden gişelerde sürekli kargaşa çıkıyor. Vatandaş haklı olarak bu parayı ödemek istemiyor. Otobüs firmaları zaten Gestaş’a alan ücreti veriyor, Gestaş ayrıca verilmiş ücretin üstüne vatandaştan ekstra alıyor. Sürekli gişede tartışma yaşanıyor, vatandaşa eziyet.”
 
 
Süheyla Tiryaki; “İzmir’e gideceğiz, iskeleden Otogara gitmek için servis aracının gelmesini bekliyoruz, otogara kendi imkanlarımızla gitsek daha zor, mecburen bekleyeceğiz. Burada indi-bindi yapılmaması ciddi bir zaman kaybı. Ayrıca Gestaş feribota giderken de alana giriş parası istiyor. Ben yolcuyum, otobüs biletimi almışım, firmanın yolcusuyum artık. Sen hangi mantıkla benden para istiyorsun ki? Zaten otobüs firmalarından alıyor, bir de ayrıca vatandaştan almak istiyor. Vatandaşın nasıl olsa sesi çıkmıyor diye düşünüyorlar. Gestaş’ın yapmış olduğu saçmalık. Bunların yaptığı vatandaşın işini yokuşa sürmekten başka bir şey değil.”
 
 
Beyhan Kaya; “Bence İskeleden Otogara gitmek boşu boşuna zaman kaybı. Hem bir sürü benzin yakılıyor, hem zaman kaybediyoruz, maddi ve manevi israf. Saatlerce beklemenin anlamı yok. Gestaş’ın alanını kullanmak için biletli yolcudan para istemesi ise akıl almaz. Bilet aldığın zaman hizmet içinde olur, otobüs firması ödemiyor mu zaten, o zaman vatandaştan ne diye alıyor? Sanki yol parası çok ucuz. Bir de ekstra para kesiyorlar.”
Paylaş