havadurum

Gençlik kampları başlıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı’nca 2012 yılında gençlere yönelik ücretsiz Deniz ve Doğa Kampları açılacak...

867
Ücretsiz Kamplar için başvuruların 14-31 Mayıs 2012 tarihleri arasında Gençlik Merkezi Müdürlüklerine  yapılacağı duyuruldu.. Gençlik Kampları ile ilgili bilgilerin yer aldığı "2012 Yılı Gençlik Kampları Uygulama Talimatı" ve kayıt işlemlerinin Milli Eğitim  Bakanlığı tarafından gerçekleştirileceği bildirildi.
 
Açıklama
“Bakanlığımızca gençlerin yaz aylarında serbest zamanlarını çeşitli sosyal kültürel ve sportif faaliyetlerle değerlendirmelerini temin etmek amacıyla deniz ve doğa kampları açılmaktadır. Bu kamplara kendi imkanları ile bu tip kamplara katılma fırsatı bulamayan, maddi imkanları kısıtlı ancak kendi alanlarında başarılı gençlerin katılımı sağlanmaktadır.
 
Gençlik kamplarına katılacak gençlerin evlerinden alınıp kampa katılmaları ile tekrar evlerine teslim edilmeleri sürecindeki tüm masrafları Bakanlığımızca karşılanacaktır.
 
2012 yılında daha fazla gencin kamplardan yararlanabilmesi için doğa ve deniz kamplarının kapasiteleri ve dönem sayıları arttırılmış olup bu kapsamda Mersin Silifke, Aydın Kuşadası, İzmir Çeşme, Çanakkale  Güzelyalı, Antalya Duacı da 13-15 yaş grubuna yönelik ücretsiz deniz kampları ve Antalya Akseki Bademli, Bolu Aladağ ve Denizli Cankurtaran, Kastamonu Kadıdağı’nda da ise 16-17 ve 18-22 yaş grubuna yönelik ücretsiz doğa kampları açılacaktır.
 
Ayrıca Van’da yaşayan gençler ile başka illerde okuyan Vanlı gençler için Gevaş ilçesinde bulunan Kızılay’a ait kamp tesislerinde gençlik kampı açılacaktır. Bununla birlikte bu yıl ilk defa olmak üzere Nevşehir Kapadokya Sporcu Kamp Eğitim Merkezi ile Kayseri Erciyes Kayak merkezinde “Temalı Gençlik Kampları” açılacak olup bu kamplarla ilgili duyurular ayrıca yapılacaktır.”
Paylaş