Evde baktı 9, ÇOMÜ’ye geldi 28’nci sırada!..

ÇOMÜ`de Güzel Sanatlar Fakültesi Yetenek sınavında yapılan `değişikler` nedeni ile eğitim hakkının `gasp edildiğin` ileri sürerek mağdur olduğu gerekçesi ile bir öğrenci Çanakkale Cumhuriyet Savcılığı’na şikayette bulundu. Önce sınavı kazandığını ve 157 puan aldığını, ancak sonra üniversitenin tekrar hesaplama yaparak puanını 144`e düşürdüğünü ifade eden öğrenci, hakkını hukuki yollardan aramaya başladı.

1057
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi (ÇOMÜ) Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları bölümünde yapılan özel yetenek sınavı mahkemelik oluyor. 21 Ağustos 2014 tarihinde Güzel Sanatlar Fakültesi Geleneksel Türk Sanatları bölümünde özel yetenek sınavına giren bir öğrenci, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı`na başvurarak şikayetçi oldu. Şikayet dilekçesinde 21 Ağustos tarihinde aynı gün içinde iki sınava girdiklerini ifade eden öğrenci, 25 Ağustos 2014 tarihinde sonuçların açıklandığını söyledi. Sonuçlar itibariyle 157 küsur puan ile sınavı 9`uncu sırada kazandığını ifade eden öğrenci, sonrasında yaşanan gelişmelerle büyük bir şok yaşadığını belirtti.
 
“Mağdur oldum”
“Ben Çanakkale`deki sınavı kazandığımı öğrenince, daha sonraki tarihte katılacağı Bursa Uludağ Üniversitesi`ndeki sınava girmekten de vazgeçtim” diyen öğrenci, “Kayıt için tekrar ÇOMÜ Güzel Sanatlar Fakültesi`ne geldim, bana puanların tekrar hesaplandığını ve benim 144 puan ile 28`inci sırada yedek kaldığımı gördüm. Yedek olduğum için benim kaydımı yapmadılar” ifadelerini kullandı.
 
“İtirazlar oldu yeniden hesapladık”
Eğitim hakkının gasp edildiği iddiası ile ÇOMÜ`den şikayetçi olan öğrenci, Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığı`na verdiği dilekçesinde “Güzel Sanatlar Fakültesi Dekan Yardımcısı Adnan Çevik ile görüştüğümüzde sınava katılan öğrencilerin itirazı nedeni ile yeniden puanlama yapıldığını ve bundan dolayı sıralamanın değiştiğini söyledi. Ben bu olay nedeni ile mağdur oldum, eğitim hakkım gasp edilmiştir” ifadelerine yer verdi.
 
“Uzlaşmayı kabul etmiyorum”
Çanakkale Cumhuriyet Başsavcılığına ÇOMÜ ile ilgili şikayet dilekçesini veren öğrenci, “Ben bu şekilde mağduriyetime neden olan, başta sınavı kazandığım halde daha sonra puanların yeniden hesaplandığını bahane ederek beni yedek sıraya alan sorumlu kişilerden şikayetçiyim, uzlaşmayı kabul etmiyorum” ifadelerine yer verdi.
Paylaş