Esnaftan ÇOMÜ’ye dava!

ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi`ne tedavi için annesini götüren Mehmet Suat Karadeniz`in, hastane giriş kapısındaki kaygan zemin nedeniyle düşürek ayağı kırıldı. Karadeniz, şimdi üniversiteye dava açmaya hazırlanıyor.

1440
 
ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi`nde akıllara durgunluk veren olay 3 Temmuz Çarşamba günü yaşandı. Çarşı Caddesi`nde terzilik yapan Mehmet Suat Karadeniz, tekerlekli sandalye ile hasta annesini muayene ettirmek için hastaneye gitti. Herhangi bir uyarı levhası olmayan hastane girişinde kayarak düşen Karadeniz`in, düşme sonucunda ayağının topuk kısmında kırılma meydana geldi. ÇOMÜ Tıp Fakültesi`nde tedavi altına alınan Karadeniz`in ayağı 6 hafta alçıda kaldı. Bu süre zarfında işine gitmekte zorlanan Karadeniz, kaygan zemine herhangi bir uyarı levhası konulmaması nedeniyle hastane yönetimine dava açmak için girişimlerde bulundu. Yaşanan olayın ardından ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastane yetkilileri, başka mağduriyetlerin yaşanmaması için Karadeniz`in düşüp ayağını kırdığı kaygan ve eğilimli zemine enlemesine lastip kaplama döşeyerek güvenli hale getirdiler. Avukatı aracılığıyla ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi`ne dava açmaya hazırlanan Karadeniz, yaşadığı olay sonrası 2,5 ay işinden uzak kaldı. Umurbey beldesinde bulunan bahçesine de ayağı kırıldığı için gidemeyen Terzi Mehmet Suat Karadeniz, maddi ve manevi açıdan zarara uğradığı için ÇOMÜ Tıp Fakültesi yönetimine tazminat davası için kollarını sıvadı.
 
 
“Mağdur oldum”
Annesini ÇOMÜ Tıp Fakültesi Hastanesi`ne muayene için götürdüğünü ve hastaneye girerken eğilimli ve kaygan zeminde düşerek ayağının kırıldığını söyleyen Karadeniz, bu nedenle hastane yöneticilerine tazminat davası açacağını kaydetti. Zeminin kaygan olması ve herhangi bir uyarı levhasının konmaması nedeniyle hastane yöneticilerinden kaynaklanan bir ihmalin söz konusu olduğuna dikkat çeken Karadeniz, ayağının kırılması sonucunda 2,5 ay hem işine hem de bahçesine gidemediği için maddi ve manevi açıdan zarara uğradığını vurguladı. Olayın ardından başka mağduriyetlerin yaşanmaması için hastane yetkililerinin kaygan zemine önlem aldığını da dile getiren Karadeniz; “Yaşadığım bu olay sonrası maddi ve manevi açıdan mağdur oldum. Bu nedenle tazminat davası için mahkemeye başvuracağım” dedi.
Paylaş