havadurum

En büyük yatırım; Gençler

Yıllardır altyapıdan söz eder dururuz. Önemini her toplantıda, her ortamda vurgularız. Amerika’yı yeniden keşfetmeye gerek yok.. Başarılı olan ülkeler ne yapmış ise, aynı yoldan yürümeliyiz..Sporcu olacak çocuklarımızı küçük yaşta iken yönlendirmeliyiz. Kabiliyetlerine göre tasnif etmeli, ekonomisi iyi diye çocuğun yapamayacağı, ya da başarılı olamayacağı dalları seçmeye zorlamamalıyız. Bir iş yerine eleman alırken bile, uzaktan yakından, az da olsa o işi yapıp yapamayacağını araştırırız. Yani sekreterlik yapabilecek kabiliyette birini, kasap çırağı yapamayacağımız gibi. O halde gençlerimize spor yaptırmaya başlamadan önce, iyi bir testten geçirmeliyiz.

240
Öte yandan, “Altyapı” denilince yalnızca sporcu olarak düşünmememiz lazımdır.
 
Bu yapının içinde, gençlerin spor yapacağı tesisleri, alet ve ekipmanları da sağlamayı ön planda tutmalıyız.. İyi bir seçme yapıp, gençlerden bir ordu kuruyorsunuz. Bunların çalışacağı bir zemin, kondisyon merkezi, spor salonu, yatıp kalkabileceği sosyal tesisler olmadığında, randıman almanız mümkün değildir.
 
Çanakkale’de sporcu alt yapısında hamle yapan başta Dardanelspor, Bigaspor, Kepezspor, Hastanebayırıspor ve Barbarosspor olmak üzere diğer tüm kulüpleri kutluyorum.. Başarılarının devamını diliyorum. Gençler bizim geleceğimizdir. Artık eskisi gibi, “Allah’ını seven oynasın” zihniyeti kalmamıştır. Sporcu küçük yaşta eğitilerek, yaptığı işin bütün gereklerini öğrenmektedir.. Hangi yaşta ne yapacağı, hangi gıdayı alacağı bilimsel olarak kendisine sunulmaktadır. Spor artık bir bilim dalıdır. Ancak, şunu unutmamalıyız. Spor denilince akla yalnızca futbol gelmemelidir. Futbol bu branşların yalnızca birisidir. Çanakkale’deki kuruluşlar da bu anlayışla hareket etmeli, Futbolun yanında, Voleybol, Güreş, Basketbol, Hentbol., Atletizm, Uzak Doğu sporları, Boks gibi branşlara da destek verip, gündem yaratmalı, onlara üvey evlat muamelesi göstermemelidir. Ama maalesef, futbol revaçta olduğu için herkes orada görünmek istemektedir. Oysa ki futbol özerktir. Lakin, herkes elini içine sokmaktadır… Dedik ya futbol popüler diye. Bir futbol fıkrası ile yazımıza nokta koyalım. Ne dersiniz?.
 
Futbolcu temele sormuşlar, Evlilik nedir?...
Bizimki cevap vermiş, “Evlilik, hep aynı takıma karşı oynamaktır.”
 
Yusuf Eroğlu
Paylaş