havadurum

Eceabat Merkez Camii yıkımı başladı

1539

 

 Eceabat Merkez Şehitlik Camii için Diyanet tarafından Çevre ve Şehircilik İl Müdürlüğü’nün 17 Temmuz 2017 tarihli  (orta derece hasarlı olduğu) teknik raporu sebebi ile yıkım kararı verildiği açıklanmıştı. Cami İşhanı içerisinde bulunan esnaf, camii yapımının çok eski olmadığını ve deprem analizlerinin yeteri kadar yapılmadığını ifade etmiş, ayrıca yerin bir ya da iki işyeri olacak şekilde projelendirildiği iddiasında bulunmuştu. Dükkânını boşaltmak zorunda kalan cami esnaflarından Hüseyin Işık, karot numunesinin dükkânlar boşaltıldıktan sonra alındığını belirterek, numune sonucunun çıkıp çıkmaması konusunda hala bilgi sahibi olmadıklarını ifade etti.

  
 “Müftü bey, ‘numunede alınır kararda çıkar’ dedi” 
Konuyla ilgili daha önce de Müftülük ile görüşme yaptığını ifade eden esnaf Işık; “Müftü bey toplantı yaptı kendisine, yıkım kararı alıyorsunuz ama bunun belirli donelerini almanız lazım. Gerekli numuneleri almadan ben burayı yıkıyorum demeniz yanlış’ dedim. Örneğin Hükümet binası yıkılırken, yüz yerinden karot numunesi alındı, ondan sonra karar verdiler. Bunların hiç birini almadıklarını belirttim. Kendileri de  ‘Biz, karot numunesi de alırız, yıkım kararı da alırız’ dediler. Ancak ondan sonra bize tekrar yazı gelince durmaktansa çıkalım dedik. Aradan 20 gün sonra ise karot numunesi aldılar ama onun sonucu çıktı mı? Artık dükkânlarımızı boşalttığımız için bilmiyoruz. Açıkçası vatandaş da çok fazla üzerinde durmadı. Yazı yazdık ancak ileri gelenler ‘cami yıkılıyor yerine ne geliyor’ şeklinde sormadı” dedi.
 
“Yıkım başladı”
Şehitlik Camii için yıkım işlemlerine başlandı. İşhanı içerisinde yer alan dükkânlar boşaltılarak etrafı güvenlik şeridi çevrilen camii yıkım çalışmaları için dün, dükkan demirleri kesilerek, tabelaları söküldü.  
(Eren Aşnaz)
Paylaş