havadurum

Doğru ise bunun adı; Vicdansızlık!

Gazi Orta Okulu Özel Eğitim Sınıfı öğretmeninin, down sendromlu S.B`ye şiddet uyguladığı iddia edildi. S.B`nin babası Ramazan Beceren, “Öğretmenin çocuğumuza oan şiddet uygulaması ilk değil. Biz daha önce de BİMER aracılığı ile şikayette bulunmuştuk. Ancak bir gelişme olmadı. Down sendromlu öğrencilere karşı daha fazla sevgi ve ilgi ile yaklaşması gereken öğretmenin şiddet uygulaması kabul edilemez” dedi.

2086
Gazi Orta Okulu Özel Eğitim Sınıfında eğitim alan Down sendromlu S.B`nin ailesi çocuklarına, öğretmeni tarafından şiddet uygulandığını iddia etti. Daha fazla sevgi ve ilgi ile eğitim sürecinin devam etmesi gereken, eğitime ve gelişime açık doqn sendromlu çocuklara karşı bu türlü bir davranışın kabul edilemez olduğunu ifade eden baba Ramazan Beceren, şikayetçi olduklarını dile getirdi. Daha önce de böyşle bir olayın yaşandığını ifade eden baba Ramazan Beceren, “Okul müdürüne, Milli Eğitim Müdürüne ve BİMER`e yaptığımız şikayetlerle konuyu gündeme getirdik. Ancak kimse ilgilenmedi. Sevgi ve ilgi ile okullarına bağlanan, öğrenmeye ve eğitim almaya çalışan çocuğumuz şimdi okula gitmek istemiyor” dedi.
 
Hem dövmüş hem de tembihlemiş
S.B`nin annesi Sıdıka Beceren, geçtiğimiz günlerde down sendromlu oğlunu almak için gittiği Gazi Orta Okulu`nda diğer veliler tarafından uyarıldı. Kendisine “Öğretmen senin çocuğuna birşeyler söylüyor, tembihliyor” diyen diğer velilerin uyarılarını dikkate alan Sıdıka Beceren, çocuğunu alarak eve gittiklerini ifade etti. Evde oğluna sorular sorduğunu dile getiren Beceren, “Bana `öğretmenimizi seviyorum` deyip durdu. Ben öğretmen sana ne yaptı? Diye sorduğumda ise `sır` dedi. Biraz daha sıkıştırdığımda öğretmeninin kendisini dövdüğünü söyledi” ifadelerini kullandı. Çocuğunun kendisine `Okula gitmek istemiyorum, öğretmen beni yine döver` dediğini ifade eden Sıdıka Beceren, bu durumu “vicdansızlık” olarak nitelendirdi.
 
“Öğretmenimizi seviyoruz diyeceksin!”
Down sendromlu S.B`ye şiddet uyguladığı ileri sürülen öğretmenin, daha sonra S.B`nin yanına giderek, onu tembihlediğini söyleyen Beceren, öğretmenin S.B`ye “Seni dövdüğümü ailene söylemeyeceksin. Sorarlarsa öğretmenimizi çok seviyoruz” diyeceksin dediğini söyledi. Sadece S.B`nin değil başka bir öğrencinin de yine aynı öğretmen tarafından şiddet gördüğü ileri sürülerken, Beceren ailesi konuyu ilgililere şikayet ederek çözeceklerini ifade ettiler.
 
“Bu kabul edilebilir değil”
“Bizim çocuğumuz halen tedavi girmektedir” diyen baba Ramazan Beceren, bu türlü bir şiddet olayının tedavi sürecini de gerilettiğini ifade etti. Beceren, “Diğer veliler de öğretmenden memnun değiller. Oranın kesinlikle yetkililer tarafından incelenmesi gerekiyor. Bizim çocuklarımızı diğer öğrencilerden ayrıştırarak, ötekileştiriyorlar. Olayı biz daha önce de yaşadık, yaptığımız şikayetler hiçbir işye yaramadı” dedi.
 
Rapor alındı
Olayın ardından şiddet olayı ile ilgili rapor aldıklarını dile getiren baba Ramazan Beceren, “Biz şiddet uygulayan öğretmen ile ilgili suç duyurusunda bulunduk. Hastanedeki rapor süreci tamamlandı, emniyete ifade vermeye gittik, ancak çocuk rahatsız olduğu için ifadesi alınamadı. psikolog yardımıyla ifadesi alınacak. Biz bu olayın peşini bırakmayacağız. hem adli makamlara hem de milli eğitimi idaresine konuyla ilgili şikayetlerimizi yaparak bu ve benzeri olayların bir daha tekrarlanmaması için girişimlerde bulunacağız” dedi.
 
Daha önce de şikayet edilmiş
Anne Sıdıka Beceren tarafından BİMER`e yapılan 10 Nisan tarihli şikayette “Çanakkale Gazi Ortaokulu özel eğitim sınıfında eğitim gören oğlum, 2013 döneminde okulu içinde eğitimi istek ve özveri ile yaparken 2. dönem atamaları ile gelen öğretmeni tarafından yanlış yönlerdirmeler ile eğitim öğretimde bir duraklama devresine girmiştir” ifadelerini kullandı.
 
“Okuyup da ne olacak!”
Sıdıka Beceren, BİMER`e yaptığı şikayette ilgili öğretmen ile arasında geçen diyalogu da aktardı. Beceren, “Ben velisi olarak (bir anne olarak) öğretmen ile yaptığım istişarede oğlumun eğitim ve öğretimde ilk yarıya istinaden duraklamaya girdiğinin bilgisini paylaşmak üzere konuştuğumuzda hiç beklenmedik bir cevap ile karşılaştım: `oğlunuz okuyup da ne olacak? Okuldaki havayı teneffüs etsin yeter` dedi. Bu cevap bir veli olarak beni üzdü. Özel eğitim veren bu sınıfın 4 öğrencisine rağmen 2 öğretmeni bulunmaktadır. Burada down sendromlu evlatlarımıza devletimizin ilgi ve alakasını bildiğimiz için yeni atanan öğretmenimizden gelen bu cevabı hiç hoş karşılamadık. Bizler evlatlarımızın topluma faydalı birer birey olarak yetişmesi için neredeyse okulda yatıp kalkıyoruz” şeklinde bilgiler verdi.
 
“Öğretmen gitmez siz gidin”
“Okul yönetimine yaptığımız sorunlarımızı bildirdiğimiz hiçbir isteğimize cevap alamadık” diyen Sıdıka Beceren, “Aldığımız cevap, `başka bir okul bulun sizi oraya nakledelim` oldu. Bu cevap bizim isteklerimize verilecek bir cevap değil, bizim gibi aileleri yaralayan ve üzen bir cevaptır. Buna rağmen yaptığımız başvurularda öğretmenin devlet memuru olduğu bir yere gönderilemeyeceği, bizim başka bir okul bulup gitmemiz gerektiği cevap üzerine, bende BİMER`e yazarak sorunlarımıza cözüm aradık.
 
Karakaş`ın da bilgisi varmış
“Öğretmen ile görüşmelerimde öğretmenin bana `sağa sola şikayet etmeyin birşey yapamazsınız` demesi ve özel eğitim sınıfında olan oğlumu yanına çağırarak `sana karnende bir vereceğim` diyerek çocuğumun ruh halini ve psikolojisini bozulmasına sebebiyet vermiştir” diyen sıdıka Beceren, “Bunun üzerine İl Milli Eğitim Müdüründen randevu alarak kendileriyle yaptığım görüşmede de hiç bir olumlu cevap alamadığımı üzülerek belirtmek istiyorum. Bizler normal bir öğrenci yetiştirmesi yapmıyor, hiçbir ana babanın hayat boyu bakarak üzüleceği bu durumu yaşamaması gerektiği, evlatlarımızı topluma faydalı olarak yetiştirmek için canımızdan can vermeye hazırız, ama bunu da aynı şekilde devletimizin bizlerin evlatlarını düşünerek eğitim alması için atadığı öğretmenlerden de beklemek hakkımızdır” ifedelerini kullandı.
Paylaş