havadurum

ÇTSO`ya “Yıldız”lı uyarı

ÇTSO seçimlerinin değerlendiren ÇASİAD Yönetim Kurulu Başkanı Salih Yıldız, yeni yönetime görevlerinde başarılar dilerken, kendi içinde bölünmeme noktasında da önemli uyarılarda bulundu.

436
Dernek olarak her zaman değişimi savunduklarını belirten ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız; Çanakkale`nin menfaatleri için proje üretecek olan ÇTSO Yönetim Kurulu üyelerinin doğru yaptığı çalışmalarda desklenmesi gerektiğini belirterek; “ÇTSO seçimleri 5500 üyesi olan herkesin herkes kadar seçme seçilme hakkı olan bir yarı özerk kuruluş. Şu an 58 tane meclis üyesi 21 komiteden seçildi. Seçimler öyle oldu ya da böyle oldu diye bakmayacağız. Zaten değişimi savunuyoruz. İnsanlar sırayla görevi yapmalı ve herkes bu göreve talip olmalı. Ancak değerlendirmeleri yaparken işlevlerine bakacağız. Çalışmalarına bakacağız. Yeni seçilen yönetim kuruluna ciddi başarılar diliyorum. Bu bir değişimdi. Orası hiç kimsenin ne babasının tekeli ne de bir şirketin yada kurumun tekelinde olacak bir yer değil. Tüm Çanakkale`de üreten en küçük esnafından en büyüğüne kadar insanların yer aldığı odaya sahip çıkmalıyız. Doğru yapılanları desteklemeli, yanlış olanlara da dur demeliyiz” dedi.
 
“Meclis bağımsız olmalı”
Çanakkale`nin menfaatine olan her türlü projeye ÇASİAD olarak destek vermeye hazır olduklarını da ifade eden Yıldız; “Değişim dediğimiz olay aslında nasıl anlaşılır. İşlevsel olarak yerine getirilen vaatler orta ölçekli tüccarların ve KOBİ`lerin çok olduğu bir Ticaret Odası`nda veya bir şehirde onlara yönelik kolaylıkların ve yaşamlarının daha da rantabıl olabilmesi için ve kazançların ülkeye daha yararlı hale getirilmesi için neler yapılmalı buna bakmak lazım. 4 yıl çok çabuk geçiyor. Meclistekiler meclise devam etmeli. Meclis bağımsız olmalı. Hiçbir etnik yapının içinde veya dinsel köken içinde olmamalı. Alabildiğine Çanakkale`nin menfaatleri ve Ticaret Odası`nın özellikle menfaatleri göz önünde tutulmalı. Eğer bunlar uygun bir şekilde yapılırsa biz ÇASİAD olarak tüm desteği vermeye hazırız” diye konuştu.
 
“Amacımız beraber çalışmak”
“ÇASİAD Başkanlığına geldiğimden beri söylediğim bir olay vardır” diyen Başkan Yıldız; “Kimseyi ötekileştirmeyeceğiz. 5500 üyesi olan ve 3 bin civarında da oy kullanılan bir dernek olarak bir yere müdahil olmak gibi bir ahlaksızlığa hiç girmedik ve girmeyeceğiz. Seçilen tüm arkadaşlar Çanakkale`nin insanıdır. Çanakkale`nin üreticisi ve ekonomisidir. Doğru yaptıkları herşeyde desteğimiz tam olacaktır. Ama Çanakkale`nin zararına, bireysel menfaatlere dönüştüğü zaman da tüm dinamimizle buna karşı durup yanlışlara müdahale edeceğiz. Bunu Çanakkale kamuoyu böyle bilmeli. Biz değişimin içindeyiz. Değişimi destekliyoruz. Değişimle beraber Çanakkale`yi bir yerlere taşıyacaksak, bize Ticaret Odası`nın yeni yönetimi hayırlı olsun demek düşer” şeklinde konuştu.
 
“Başarılı işlere imza atacaklardır”
Yeni seçilen ÇTSO Yönetim Kurulu üyelerinin Çanakkale`ye çok şey katacağını kaydeden Yıldız; “Osman Okyay bir kazançtır. Duruşuyla ve hem ulusal hem de Uluslararası ilişkileriyle Çanakkale`ye çok şey katacağını düşünüyorum. Çok severek kabul ettiğimiz ve desteklediğimiz bir meclis başkanıdır. Bülend beyin de dikkat çeken çalışmaları yeniden bir olur almakla öyle sanıyorum bu dönem çok daha başarılı işlere imza atacaktır. Aksi takdirde eğer yaptıklarının üzerine bir şeyler koymayacak olsa ÇTSO`ya aday olmazdı. Duruşları eğer dik ve dirençli olursa, eğer Çanakkale`nin lehine yapılacaksa ki o maksatla oradalar ve bizde alkışlamaktan başka bir şey yapmayız. Bizde görevlerimizi yerine getirmeye çalışırız” ifadelerini kullandı.
 
“Yeter ki, içlerinde birlik ve beraberlik olsun”
Açıklamasının devamında ise ÇTSO yönetimine bazı tavsiyelerde de bulunan Yıldız, oda ve derneklerin kendi içinde var olan huzur, birlik ve beraberliğinde önemine dikkat çekerek şu şekilde konuştu: “Amacımız Çanakkale`ye bu değişimide en iyi yansıtmaktır. Yeter ki, kendi içlerinde huzur, birlik ve beraberlik olsun. Eğer bunlar olmazsa, o Çanakkale`nin güzel, barışçıl havasını ve barışın kentini ticari odaklar olarak yanlış noktalara taşımaya kalkarlarsa bütün üyelerimizle birlikte karşılarında oluruz. Bunu da böyle bilsinler.”
Paylaş