havadurum

ÇTSO meclis toplantısında seçimler konuşuldu...

678

 Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası’nın Eylül ayı olağan Meclis toplantısı ÇTSO Kongre Fuar Merkezi’nde gerçekleştirildi. Açılış konuşmasını yapan Meclis Başkan Yardımcısı Fahrettin Ersoy; “Türkiye İstatistik Kurumu verilerinden yapılan derlemeye göre, Türk Lirası ile yapılan ihracat, geçen yıl temmuz ayı itibarıyla 4 milyar 119 milyon dolar iken, bu yılın aynı döneminde yüzde 118 artarak 8 milyar 987 milyon dolara ulaşmıştır. Sektörel güven endekslerinin eylül sonuçlarına göre; hizmet, perakende ve inşaat sektörü güven endeksleri bir önceki aya göre geriledi. Düşüş hizmet sektöründe yüzde 2, perakende ticarette 2,3 inşaat sektöründe 5,5 olarak ölçüldü. Türkiye genelinde konut satışları 2017 ağustos ayında bir önceki yılın aynı ayına göre %4,7 oranında artarak 120.198 oldu. Konut satışlarında, İstanbul 18.696 konut satışı ve %15,6 ile en yüksek paya sahip oldu” dedi. Konuşmasının devamında ÇTSO çalışmaları hakkında bilgiler veren Ersoy, konuşmalarını şu şekilde sürdürdü;

 
“Konut satışı ile az da olsa bir artış sağlanmıştır”
“Hükümetimizin 2018-2020 orta vadeli programına göre 2017-2020’ye kadar büyüme hedefi 5,5 olarak belirlenmiştir. Burada hedefe ulaşmak için en önemli argüman “tasarruf” olarak belirlenmiştir. Bizler de Çanakkale iş dünyası olarak üretim ve istihdam hariç tüm alanlarda kendi ölçeğimizde tasarruf tedbirleri uygulamalı ve  buna yönelik çözümler üretmeliyiz. Odamız bölgemizde faaliyet gösteren firmalarımızın rekabet gücünü ve kapasitesini arttırmak için yeni projeler üretmeye ve Kamu, Sanayi, Üniversite işbirliğini desteklemeye devam ediyor. Bu kapsamda Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ve Bilim Sanayi ve Teknoloji İl müdürlüğü işbirliğinde 28 Eylül perşembe günü (yarın) düzenlenecek olan Ar-Ge ve Tasarım Merkezleri Tanıtım ve Bilgilendirme toplantısına sizleri davet ediyorum. Ülkemizin büyüme rakamlarını yükseltmek için emek harcayan iş dünyamızı canı gönülden kutluyor, işlerinizde bol ve bereketli kazançlar diliyorum” dedi. 

“Üye sayımız 6768’e ulaştı”
Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu adına Eylül ayı olağan Meclis konuşmasını yapan Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Mustafa Kansu ise; “Biliyorsunuz, Bakanlar Kurulu kararı ile Oda seçimlerimiz 2018 Nisan ayına ertelendi. Camiamız için hayırlı olmasını diliyorum. Sayın Meclis Üyeleri, Son Meclis toplantımızdan bugüne 48 yeni üyemiz daha ÇTSO Ailesine dahil oldu, 15 üyemiz ise kaydını sildirdi. Bugün itibariyle üye sayımız 6768’e ulaştı” dedi.
 
“Türkiye’de en çok sınav yapan ikinci odayız”
Toplantıda 2018 Troia Yılı ile ilgili çalışmaları aktaran Mustafa Kansu; “ Çalışmalar devam ediyor. Türkiye Otelciler Birliği’nin davetlisi olarak İstanbul ve Marmara Bölgesinin seçkin otellerinin temsilcileri ve turizm profesyonelleri ve Odamızı temsilen ben, Meclis üyelerimiz Kemal Pazarbaşı ve Armağan Aydeğer ile dün İstanbul’da bir toplantı gerçekleştirdik. Çok verimli geçen toplantı sonunda 2018 Troia Yılı İstanbul turizm çevrelerinde ciddi yankı ve karşılık buldu. TÜROB Başkanı Sayın Timur Bayındır konuyu yurtiçi ve yurtdışında her alanda destekleyeceklerini belirtti. Yakın gelecekte TÜROB üyelerinin Çanakkale’de ağırlanması, yurtdışı turizm fuarlarında 2018 Troia Yılı tanıtımında koordinasyon halinde çalışılması, daha detay işbirliği olanakları için TÜROB yönetim kurulu toplantısına katılım hususunda mutabakat sağlandı. Ayrıca,  referandum yolu ile Irak’ın toprak bütünlüğünü parçalamaya yönelik hukuksuz girişimi tanımadığımızı, Hükümetimizin ve muhalefetin milli uzlaşma içinde bu konuda gösterdiği duruşu desteklediğimizi belirtir, tün insanlığa huzur ve güven içinde sağlıklı günler dilerim” diyerek Meclis konuşmasını tamamladı. Meclis ve Yönetim Kurulu adına yapılan konuşmaların ardından ÇTSO Hesap İnceleme Komisyonu Üyesi Nihat Parlak 2017 Ağustos ayı mizanı ile ilgili raporu okudu ve rapor Meclis tarafından onaylandı. Konuşmaların ardından Ağustos ayı toplantı tutanağı onaylandı. Gündeme gelebilecek diğer konuların ardından Eylül ayı Meclis toplantısı sona erdi. 
(Şebnem Özer)
Paylaş