havadurum

ÇOMÜ öğrencileri Gezi direnişini konuştu

ÇOMÜ`de eğitim gören öğrenciler dün eğlen saatlerinde Terzioğlu Yerleşkesi`Nde bir araya gelerek Gezi Direnişi`nin neden ve sonuçları ile kazanımları üzerine forum düzenlediler. ÇOMÜ güvenlik biriminin forumun yapılmaması yönündeki girişimlerine rağmen öğrenciler sayıları artan bir kalabalık ile forumu sürdürdüler.

820
Mayıs ayı sonunda Taksim Gezi Parkı`ndaki ağaçların kesilmek istenmesini protesto eden bir avuç insanın başlattığı, sonrasında milyonlarla ifade edilen bir direnişe dönüşen ve ülkenin dört bir yanını saran eylemlere sahne olan “Gezi Direnişi” dün ÇOMÜ öğrencileri forumunda konuşuldu. Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nin Terzioğlu Kampusu`nda bulunan Öğrenci Sosyal Etkinlik Merkezi (ÖSEM) önünde bir araya gelen öğrenciler, üzerinde “Susmuyoruz, Gezi Direnişini konuşuyoruz” ve “ÇOMÜ Forumu” yazılı dövizlerin etrafına oturan öğrenciler, Gezi Parkı`nın neden ve sonuçlarına bağlı olarak kazanımları değerlendirildi.
 
 
ÖGB engel olmak istedi
ÇOMÜ`de görevli özel güvenlik birimi elemanlarının etraflarını çevirdiği öğrenciler, yapılan anons ve yasaklamaya aldırmadan forumlarını gerçekleştirdiler. Üniversitede bir çok etkinlik yapıldığına dikkat çeken öğrenciler, “Gezi Direnişi`nin konuşulması bile rahatsız ediyor. Bizim ne yapacağımıza ne konuşacağımıza karar veremezler” dediler.
Paylaş