havadurum

ÇOMÜ`deki “Mobing” iddiası Valilik gündeminde

ÇOMÜ`deki bazı öğretim üyelerinin, ÇOMÜ yönetimi tarafından kendilerine mobing uygulandığı yönündeki şikayetin Valilik bünyesinde oluşturulan İl İnsan Hakları Kurulu`na ulaştığı öğrenildi. Kurulun ilk incelemesi için ÇOMÜ`ye gittiği ileri sürüldü.

1042
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nde (ÇOMÜ) yaşanan sıkıntılar Çanakkale Valiliği bünyesindeki İl İnsan Hakları Kurulu`na iletildi. Daha önce bünyesinde çalıştırdığı işçilerle mahkemelik olan ve bu mahkemeyi kaybeden ÇOMÜ yönetimi, yaklaşık 2 yılı aşkın bir süreç içinde, hem akademisyenleri hem de memur kadrosunda yaptığı “Kadrolaşma” iddiaları ile gündeme geldi. Gündemde iç huzursuzlukları ile yer edinen ÇOMÜ yönetimi, bu kez de İl İnsan Hakları Kurulu`na şikayet edildi. Başta dünya görüşleri olmak üzere, ÇOMÜ yönetimi ile bir türlü yıldızı barışmayan öğretim üyeleri, kendilerine mobing uygulandığı iddiası ile İl İnsan Hakları Kurulu`na başvuruda bulundu. Kendilerinin hem psikolojik, hem de içten atma tehdidi, çeşitli nedenlerle açılan soruşturmalarla sicillerinin bozulmaya çalışıldığı, ÇOMÜ`de sağlıklı çalışma ortamının ortadan kaldırıldığı gibi gerekçelerle İl İnsan Hakları Kurulu`na bir dilekçe ile başvuran öğretim görevlileri ÇOMÜ yönetiminin, bilimsel kriterlerinin, “siyasi kriterlere” yenik düştüğünü iddia ediyorlar.
 
Kurul ÇOMÜ`ye gitti
Çanakkale Valiliği bünyesinde faaliyet yürüten İl İnsan Hakları Kurulu`nun gündemine gelen ve kurul tarafından Araştırma, İnceleme ve Değerlendirme Komisyonu`na havale edilen konuda, ilgili komisyon üyelerinden bir heyet ÇOMÜ`ye giderek şikayetlerin aslı konusunda araştırma yaptı. Komisyonun raporu ve buna bağlı olarak İl İnsan Hakları Kurulu`nun vereceği karar kamuoyunca hem merak ediliyor, hem de yakından takip ediliyor.
Paylaş