havadurum

CHP meclis vitrinlerini yeniliyor

Partilerin adaylıklar ile ilgili listelerini bugün mesai saati bitimine kadar İl Seçim Kurulu`na teslim etmesi gerekiyor. Dün partilerin il merkezleri oldukça yoğun bir mesaj geçirdiler. Listelerini büyük ölçüde hazırlayan partiler, bugün 17`de listelerini İl Seçim Kurulu`na sunacaklar. Dün son dakikada elimize geçen kesinleşmemiş listeye göre, yerelin iktidarı CHP`nin hem belediye hem de il genel meclislerini gelecek dönem büyük ölçüde yenileceği öğrenildi.

962
30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde partiler, aday listelerini en geç 18 Şubat Salı günü (bugün) saat 17.00`ye kadar İl Seçim Kurulu`na teslim edecek. Yarın saat 17 itibariyle tüm partilerin hangi listelerle seçimlere gireceği netlik kazanacak. Bunun için Çanakkale`de de partilerin il merkezleri dün oldukça yoğun bir çalışma temposu içindeydi. Başkan adaylarını geçtiğimiz haftalarda netleştiren partiler, meclis üyesi adaylarını da bugün saat 17`de kesinleştirecek. Çanakkale`de en çok merak edilen konu ise kentte iktidar olan CHP`nin seçimlere nasıl bir liste ile gireceği idi. Dün son dakika gelişmesi olarak elimize geçen kesinleşmemiş listeye göre, meclis adaylarını büyük ölçüde yenileyeceği öğrenildi.
 
İşte yenilenen mecliste dikkat çeken isimler
Cumhuriyet Halk Partisi`nin 30 Mart`ta yapılacak yerel seçimlerde yarışacağı listenin ilk 16 sırasında mevcut meclis üyelerinden üç kişinin bulunması dikkat çekti. Mevcut Çanakkale Belediye Meclis üyeleri Mustafa Kemal Özkan, Celal Karakaş ve Muzaffer Özgen ile yola devam edeceği öğrenilen CHP`nin yeni isimleri ise, “sırasız” olarak şu isimlerden oluşuyor; Adnan Güler, Şükrü Tıkıroğlu, Bilge Şimşek, Rebiye Ünüvar, Saffet Kocabaş, Ali Uyanık, Emine Kardelen, Mustafa Kurt, Yalçın Ülkü, Berkay Güzel, Birten Sarıbaş, Selami Candan ve Vural Yurdatap. İl Genel Meclisi için ise mevcut İl Genel Meclisi üyesi Hilmi Baydar ile Hasan Gürbüz ve Hicri Nalbant`in lik üç sırayı alacağı ileri sürüldü. Elimize geçen listeler kesin olmamakla birlikte büyük ölçüde bu şekilde oluştuğu öğrenildi.
Paylaş