havadurum

CHP`de başvurular tamamlandı

2014 yerel seçimleri için CHP`de belirlenen son başvuru tarihi dün itibariyle sonlandı. Çanakkale merkez ve ilçelerinde büyük bir ilgi ile karşılanan CHP`de adayların bolluğu yine dikkat çekiyor. Öyle ki belediye başkanlıkları, il genel meclisi ve belediye meclislerine toplam 239 başvuru yapıldı.

834
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP)`nin 2014 yerel seçimleri için 31 Temmuz`dan 2 Eylül`e kadar uzattığı başvuru süresi dün tamamlandı. Başvuruların sayımı ve kategorilendirilmesi dün akşam saatlerini bulurken, CHP`ye olan ilginin oldukça büyük olduğu gözlendi. Çanakkale merkez ve ilçeleri ile birlikte toplam başvuru sayısının 239 olduğu öğrenildi. Çanakkale genelinde; belediye meclisi için 164, belediye başkanlığı için 26 ve il genel meclisi için ise 49 başvuru yapıldı.  
 
Çanakkale merkezde ise bu rakam şöyle oluştu; Çanakkale Belediye Başkanlığı için 3, il genel meclisi için 11 ve belediye meclisi için ise 80 kişi başvuruda bulundu. Çanakkale`de Belediye Başkanlığı`na, mevcut Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, eski Milletvekili ve Çanakkale Belediyesi eski Başkanı İsmail Özay ile Belediye Meclisi CHP Grup Başkanvekili Cem Belli`nin aday adayı olarak başvuruda bulundukları 2014 seçimleri için Çanakkale merkezde il genel meclisine ve belediye meclisine toplam 91 kişi başvurdu.
Paylaş