havadurum

CHP`de 4 başvuru reddedildi

CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, parti yönetmeliği çerçevesinde gerekli kriterleri taşımayan merkez üç Kepez`de ise bir aday adaylığı başvurusunun reddedildiğini duyurdu. Önder ayrıca, Başkan Gökhan`ı bir gazeteye yaptığı açıklamaları nedeni ile eleştirdi. Önder`in, Başkan Gökhan`ın konuyla ilgili açıklamalarını görmezden gelerek eleştiri yapması dikkatlerden kaçmadı.

998
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Çanakkale Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, dün Merkez İlçe binasında yaptığı açıklamada Çanakkale Belediye Meclis üyeliği için başvuru yapan 80 isimden üçünün başvurusunun reddedildiğini söyledi. “Bildiğiniz gibi, genel seçimler öncesinde partimizin ön gördüğü şekilde 2 Eylül`de gerek belediye başkan aday adaylığı, gerek belediye meclis üyeliği aday adaylığı ve gerekse il genel meclisi aday adaylığı için Kepez beldesi ve Çanakkale merkezde müracaatlar sona erdi” diyen Önder, açıklamalarını şu şekilde sürdürdü; “Bizim de parti yönetmeliğimiz ölçüsünde 2 Eylül`den sonra yani 3 Eylül`den itibaren üç gün içinde CHP Merkez İlçe Yönetim Kurulu, aday adaylığı başvurusu yapan arkadaşların, adaylık ön koşullarını taşıyıp taşımadıklarına bakarak, toplam 6 kriter üzerinden başvuraların kabul veya ret hakkına sahiptir. Buradan hareketle belediye meclis üyeliğine müracaat eden 80 arkadaşımızdan üç tanesinin, aslında bu sayı dört ama biri belde olduğu için merkezi söylüyorum üç arkadaşımızın başvurusunu ret etmek zorunda kaldık. Bu üç arkadaşımızı reddetme kretirimiz aynı. Ben bu kriterlerimizden bahsedeyim; birincisi parti ilkeleri ile programı ile yetkili organ kararlarına uymayanlar, ikincisi aidat ödenti borcu olmayanlar, üçüncüsü seçim çevresinin özelliklerini taşımayanlar, dördüncüsü kişisel özgeçmişi ve niteliği, beşincisi parti üyeliği bir yıldan az olanlar ve son kriterimiz ise partinin gereksinimlerini taşıyıp, taşımadıklarına bakıyoruz. Merkez ilçede aday adaylığını reddettiğimiz üç arkadaşımız seçim çevresi özelliklerini taşımadıkları görülmüştür. İsim vermemizin doğru olmadığını düşünüyorum. Sonuçta bu arkadaşlarımızın itiraz hakları var, yıpranmamaları için isim vermememiz gerekiyor. Ama şunu söyleyebilirim, popülaritesi yüksek arkadaşımız da var aralarında. İtiraz süresi geçtikten sonra isim verebiliriz.”
 
Önder, Başkan Gökhan`ı da eleştirdi
CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın yerel bir gazeteye yaptığı açıklamalarını da hatırlatarak eleştirdi. Başkan Gökhan`ın röportajının yayınlanmasının ardından, belediyenin resmi internet sitesinden açıklama yapmasına, söz konusu röportajdaki ifadelerinin doğru olmadığını söylemesine rağmen, Önder`in Başkan Gökhan`ı eleştirmesi dikkat çekti. Öte yandan, röportajı yapan kişinin, daha evvelde Çanakkale Belediyesi`ni ve Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ı yıpratmak amaçlı bir çok haber ile gündeme geldiği biliniyor.Merkez İlçe Başkanı Önder’in partisinin belediye başkanının açıklamasını görmezlikten gelerek CHP karşıtlığı temelindeki faaliyetlerin sonucu gündeme gelen bir itibarsızlaştırma çabasını dikkate alması ayrıca manidar bulundu. Benzer bir durum kısa bir süre önce Belediye Başkan Aday Adayı İsmail Özay’ın bir başka yerel gazetede yapmış olduğu röportajla gündeme gelmiş; Özay ilgili gazeteye bir açıklama göndererek sözlerinin yanlış anlaşıldığını belirtmişti.
Paylaş