havadurum

CHP’den İhsanoğlu için destek turu...

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ında aralarında bulunduğu CHP heyeti, Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde MHP ve CHP`nin ortak gösterdiği ‘çatı aday’ Ekmeleddin İhsanoğlu`nu kentte tanıtmaya devam ediyor....

645
 
 
Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder, Avukat Muharrem Erkek ile çok sayıda partinin yer aldığı heyet, dün kentte bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Çanakkale Mimarlar Odası, ADD Çanakkale Şubesi, Eğitim-Sen Çanakkale Şubesi ile Çanakkale Tabip Odası`nı ziyaret eden heyet, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu için destek istedi. İlk olarak Çanakkal eMimarlar Odası`nı ziyaret eden heyet, daha sonra ADD Çanakkale Şube Başkanı Necmi Akyalçın ile bir araya geldi. CHP heyetini ziyaretinden dolayı duyduğu memnuniyeti dile getiren Akyalçın; “Demokrat kitle örgütlerine düşüncelerini sorarak yapılan çalışmaların mutlaka başarılı olacağına inanıyoruz. Ben yaptım oldu mantığını uygun bulmuyoruz. Bu sebeple ziyaretinizden dolayı teşekkür ediyoruz” dedi.
 
 
Önder; “Karalama kampanyaları son derece yanlış”
CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder ise; “Cumhurbaşkanlığı seçimi iile ilgili süreç başladı. Desteklediğimiz aday konusunda bilgi sunmak ve ülkenin içinde bulunduğu durumları bir kez daha hatırlatmak için ziyaretimizi gerçekleştiriyoruz. Sayın İhsanoğlu için karalama kampanyaları başlatıldı. Bunları son derece yanlış buluyoruz. Biz başkan seçmeyeceğiz Cumhurbaşkanı seçeceğiz. Ülkenin içinde bulunduğu durumdan dolayı duyarlı herkesi oy kullanmaya ve destek vermeye davet ediyoruz” diye konuştu.
 
 
Gökhan; “Adaletli bir seçim değil”
Cumhurbaşkanı seçiminde yaşanan adaletsizliğe dikkat çeken Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Hem parlamenter bir sistem, hem Cumhurbaşkanının seçimle halkın önünde seçilmesi sistemi bize ait bir sistem. Biz icat ettik böyle bir sistemi. Normalde dünyada başkanlık sistemi vardır. Yarı başkanlık sistemi vardır. Parlamenter sistem vardır. Parlamenter sistemlerde bizim sistemimiz şu anda o. Anayasamızda bunu böyle tarif ediyor. Cumhurbaşkanları meclis içerisinden seçilir. Meclisteki milletvekilleri de zaten milli iradeyi temsil eder. Onlar Cumhurbaşkanını seçer. Çünkü, Cumhurbaşkanı herhangi bir partinin görüşünün ideolu olamaz. Cumhurbaşkanını halka seçtirmek olmak tamamen gizli bir niyetin ifadesidir. Bunda başarılı olmak için etik dışı, siyasi ahlak dışı yöntemler kullanılıyor. Sayın Recep Tayyip Erdoğan, AKP`nin adayı olarak devletin bütün olanaklarını kullanarak siyasetini götürmeye devam ediyor. Diğer taraftan iki tane daha aday söz konusu. Bu iki aday da bütçe oluşturalım diye bekleyip duruyorlar. Bu parlamenter demokratik bir sistemde uygun bir davranış biçimi midir? Değildir. Çünkü taraflar eşit olmak zorundadır” şeklinde konuştu.
 
Önder; “Desteklediğimiz adaya güveniyoruz”
Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç`u da ziyaret eden CHP heyeti, Cumhurbaşkanı adayı Ekmeleddin İhsanoğlu`na destek istedi. Ziyarette konuşan CHP Merkez İlçe Başkanı Nejat Önder; “Meydanlarda görüyoruz sanki cumhurbaşkanı seçmiyoruz, başkan seçiyormuşuz gibi böyle bir algı yaratılıyor. Devlet olanakları kullanılıyor. Eşitlikten uzak bir seçim süreci yaşıyoruz. Desteklediğimiz adaya güveniyoruz. Gerek dünyada kendini kabul ettirmiş, 60 ülkeden ödül almış bir bilim adamı olan sayın İhsanoğlu`na güveniyoruz. Birleştirici ve uzlaştırıcı aday olması sebebiyle kendisini destekliyoruz” dedi.
 
Koç; “Tayyip Erdoğan için tavrımız net”
Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç ise şu şekilde konuştu; “Cumhurbaşkanlığı seçim süreci ve ülkedeki demokrasi ile ilgili bazı kaygılarımız var. Çünkü her şeyden önce yarış eşit koşullarda başlamıyor. Herhangi bir kişi de Cumhurbaşkanı adayı olabilmeli ama başlangıçta 20 tane milletvekilinin imzasını alma gibi bir olay zaten bizi başında daraltıyor. Cumhuriyetin kuruluş felsefesi olan aklın ve bilimin yol göstericiliğindeki bir duruşun ülkede egemen olması bizim en önem verdiğimiz konudur. Emek, haklar, özgürlükler ve adalet eksenindeki duruşu da önemsiyoruz. Üniversiteden bir öğretim görevlisi arkadaşımızın görevine son verildi. Hukuk mücadelesini veriyoruz ama üniversiteleri yaşanmaz hale getirmek istiyorlar. Özgürlüklere, ve bilime önem veren yaklaşımlar bizim için önemli. Tayyip Erdoğan için tavrımız net. Tayyip Erdoğan`ın, Soma`daki ziyaretinde acı yaşayan insanlara nasıl yaklaştığını biliyoruz. O nedenle böyle bir insan Cumhurbaşkanı olamaz.”
 
“Sandığa gitmeliyiz”
Cumhurbaşkanlığı seçimi nedeniyle halkın sandık başına gitmesini talep eden Belediye Başkanı Ülgür Gökhan; “Sandığa gitmeyeceğiz noktasında olmamalıyız. Sandığa gitmeliyiz. Sandık çok önemli. Bir şey istemiyorsak, onun alternatifi ondan kaçmak değil, onun diğer alternatifinin ortaya çıkarmaktır. Biz o diğer alternatiften bir tanesiyle ilgili görüşlerimizi paylaşmaya geldik. Artık bu adaletsizliğe, bu anti demokratik uygulamalara son verilmesi için bu kişinin başımızdan gitmesi için, en azından niteliklerini bildiğimiz düşünceleri eserlerinde olan ve bunu irdeleyebildiğimiz sayın İhsanoğlu`nu bizde destekleme noktasında olduğumuzu ifade etmek için geldik. Halkımız yerel seçimlerde bana güvenip destek verdi. Yine bana güvensinler ve sayın İhsanoğlu`nu desteklesinler” dedi. Ziyaretin ardından CHP heyeti, Çanakkale Tabip Odası üyeleri ile de bir görüşme yaptı.
Paylaş