havadurum

Çanakkaleli öğrencilere davet

Rusçuk Üniversitesi Yabancı Öğrenciler Bölümü Müdürü Prof. Dr. Krasimir Martev, Çanakkaleli öğrencileri üniversiteye davet etti.

366
Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı’nın daveti üzerine Çanakkale’ye gelen Rusçuk Üniversitesi Yabancı Öğrenciler Bölümü Müdürü Prof. Dr. Krasimir Martev, basın mensuplarıyla bir araya geldi. Akol Otel’de düzenlenen toplantıda konuşan Martev, Çanakkaleli öğrencileri okullarında ağırlamaktan dolayı büyük mutluluk duyacaklarını söyledi.
 
Rusçuk Üniversitesi’nin Bulgaristan’ın en büyük 5 üniversitesinden biri olduğuna dikkat çeken Martev, öğrencilere İngilizce ve Bulgarca eğitim verdiklerini ifade ederek; “Her insanın hayatında önemli dönüm noktaları vardır. Bu dönüm noktalarından biri olan üniversite seçimi, hayatta başarılı olmanın temel koşuludur. Bu kapsamda, doğru üniversite seçimi ve eğitim süresi boyunca heves ve ciddiyetle çalışmak çok önemlidir. Böyle bir heves ve ciddiyete sahip olan öğrenciler için, Ruse Üniversitesi iyi bir fırsattır, kaliteli eğitim için bir alternatiftir Neden Ruse Üniveritesi? Ruse Üniversitesi yüksek eğitimde marka`dır. Bulgaristan`da beş en büyük üniversitelerden biridir. Devlet üniversitesidir ve Milli Değerlendirme Ajansınca akredite sertifikasına sahiptir. 8 fakülte ve 47 bölümde birçok mesleki alanlar ve bölümlerde eğitim vermektedir. Eğitim dili Bulgarca ve İngilizcedir. Ruse Üniversitesi yabancı öğrenci eğitiminde zengin tecrübelere sahiptir. Üniversitede yabancı öğrencilerin Bulgaristan`da yeni ortam ve eğitim koşullanna uyum sağlaması için büyük çaba harcanmaktadır” dedi.
 
Martev sözlerini şu şekilde sürdürdü: “Eğitim binaları, öğrenci yurtları ve yemekhaneler üniversite kampusunun içinde bulunur. Üniversite, Bulgaristan’ın en büyük Tuna boyu şehri - Ruse şehrinin merkezindedir. Ruse Üniversitesi öğrencilere yeni ders binaları, yeni kurulmuş, ya da yeni tamir edilmiş öğrenci yurtları, modern kütüphaneleri ile mükemmel eğitim koşulları sağlamaktadır. Eğitim Moeller, Siemens, Klaas gibi öncü Avrupa ve dünyaca bilinen şirketler tarafından donatılmış modern laboratuarlarda gerçekleşmektedir. Erasmus Öğrenci Değişimi Programı çerçevesinde 25 yabancı üniversite ile karşılıklı anlaşmaları vardır. Bölgede ve ülkede iş dünyası temsilcileri ve şirketleri ile ortak çalışma program ve projeleri vardır. Eğitimde başarılı olan öğrencileri ödüllendirmek içim iyi bir çalışma sistemi düzenlenmiştir. Üniversitede mevcut spor, turistik, sanat kulüpleri ağı ile öğrencilere faydalı ve yararlı dinlence imkanları sağlanmaktadır. Saygıdeğer Bay ve Bayanlar, Ruse Angel Kınçev Üniversitesi yabancı öğrenci eğitim ve öğretiminde zengin geleneklere sahiptir. Üniversitemizde yıllar boyu, Avrupa, Asya, Afrika ve Latin Amerika`dan, 53 ülkeden yabancı öğrenci eğitim görmüştür. Günümüzde bu öğrenciler, kendi ülkelerinde birçok şirket yöneticilikleri ve devlet mercilerinde görevlerinin başındadır.”
 
Rusçuk Üniversitesi’nin önemine değinen Gökçeada Kent Konseyi Başkanı Bülent Aylı ise, kaliteli eğitiminin yanı sıra, öğrencilere bir çok alanda farklı imkanlar sunduğunu kaydetti.
Paylaş