Çanakkale'de Spor

477

 Vestel Venus Sultanlar Ligi’nde ‘Baraj Etabı Maçları’ oynayacak Çanakkale Belediyespor;  Bursa Cengiz Göllü Spor Salonu’nda  Aydın Bş.Bld.spor, Karayolları ve Halkbank’la çift devreli yapılacak müsabakalarda  karşılaşacak.  Turnuva maçları 6, 7,8 ve 16,17,18 Nisan 2019 tarihlerinde yapılacak.  

 
Çanakkale’de sentetik çim sahalar ile salonlar yine eski görkemine kavuşacak. Süper Amatör, 1.Amatör ( Play-Off. Final), 2.Amatör, U-19, U-16, U-14 ve U-13 liglerine merkez, ilçe ve beldelerde hafta sonu yapılacak kritik müsabakalarla devam edilecek. 
 
Çanakkale’yi 14 takımın yer aldığı Bölgesel Amatör Lig’in (BAL) 11. Grubunda temsil eden 3 takım da 7 Nisan 2019 pazar günü saat 15.00’de önemli müsabakalarda puanlar arayacak. Biga Adaspor  İlyas Bayram Stadı’nda İstasyon’u ağırlarken, Çanakkale Dardanel Çorluspor 1947’yi konuk edecek. Bigaspor ise İstanbul’da Yeşilköy ile karşılaşacak. 
 
U-15 kategorisinde  Türkiye Şampiyonası 1.Kademe grubu maçları başlıyor. U-15’lerde Çanakkale Birincisi olan Barbarosspor 11-14 Nisan 2019 tarihleri arasında Balıkesir Ali Hikmetpaşa Tesislerinde 2 İstanbul, 2 İzmir ve 1 Yalova takımının rakibi olacak. 
 
U-17’lerde Çanakkale Şampiyonu olan Bigaspor, Türkiye Şampiyonası 1.Kademe müsabakalarını 4-7 Nisan 2019 tarihleri arasında Balıkesir Grup Merkezi’nde yapacak. Bigaspor’un güçlü kadrosuyla tur atlama şansı bulunuyor. U-17’lerde Çanakkale’ye verilen Grup maçları aynı tarihler arasında Gelibolu Mehmetçik sahasında oynanacak. 
 
Basketbol’da U-14 Kızlar Anadolu Bölgeler finalleri Çanakkale’de yapılıyor. Bugün Anafartalar Spor Salonu’nda başlayacak organizasyona 10 değişik ilin final bileti alan takımları katılıyor. Müsabakaları çok sayıda basketbol severin izlemesi bekleniyor. 
 
18 Mart Spor Salonu’nda son oynadığı maçta İstanbul Pendik takımına mağlup olan Çanakkale’nin Tekerlekli Sandalye Basketbol Takımı Boğazgücü hafta sonunu fikstür gereği Bay takım  olarak geçirecek.  Ali Yasin Zengin başkanlığındaki Boğazgücü 13 Nisan 2019 cumartesi günü Başkent’te Ankara Bş.Bld.spor’la karşılaşacak. (Yusuf Sonkurt)
Paylaş