havadurum

Çanakkale, EMITT Fuarı’nda göz doldurdu

Her geçen yıl gelişerek katılımcı ve ziyaretçi sayısını arttıran, Avrupa`nın 5. büyük Turizm Fuarı EMİTT (Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı), bu yıl 17. kez Dünya ve Türkiye’deki kentleri, turizm beldelerini, kalkınma ajanslarını, turizm firmalarını ve sektör profesyonellerini bir araya getirdi.

1223
 
24-27 Ocak tarihleri arasında Tüyap Beylikdüzü Fuar Merkezi`nde düzenlenen ve Dünyanın 60`dan fazla ülkesi ve Türkiye’den yüzün üstünde şehir ve turizm beldesinden katılımın gerçekleştiği, Konuk Ülke olarak Arjantin’i ağırlayan 2013 Uluslararası EMITT Fuarı’nda Çanakkale de tüm yönleriyle tanıtıldı. Fuar süresince binlerce katılımcıyla beraber önemli konukları da ağırlayan Çanakkale standına ilgi yoğun oldu. Hazırlanan broşür ve birbirinden farklı promosyon malzemeleri ile kenti başarıyla tanıtan Çanakkale Belediyesi standına yoğun ilgi gösteren katılımcılar, Çanakkaleli seramikçi Muhammet Onat`ın gerçekleştirdiği canlı seramik performansını da beğeni ile karşılandı. Katılımcılar, seramik tornasında kendi eserlerini yaratmanın ve kendi ürettikleri eserlere sahip olmanın mutluluğunu yaşadılar.
 
Her yıl artan katılımcı sayısı ile bölgesinin hatta Avrupa’nın en önemli etkinliklerinden biri olan Emitt Fuarı süresince 12. Salon`da bulunan 112 m2 lik Çanakkale standında her yıl olduğu gibi bu yıl da yerini alan ve Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın ev sahipliği yaptığı Çanakkale Belediyesi standında kent değerleri katılımcılara başarıyla tanıtıldı.
 
 
 
“Gelibolu, başarıyla tanıtıldı”
EMİTT Fuarı’yla ilgili bazı açıklamalarda bulunan Gelibolu Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar, Gelibolu ilçesinin Turizm Fuarı’nda başarılı bir tanıtım gerçekleştirdiğini söyledi. Özacar, Gelibolu Belediyesi’nin Çanakkale Valiliği`nin koordinasyonuyla 12 no`lu salonda oluşturulan ortak stantta “Gelibolu’lu Piri Reis” vurgusu ile başarılı bir tanıtım gerçekleştirdiğine inandığını ifade etti. Fuarın ilgi açısından amacına ulaştığını vurgulayan Başkan Özacar; “Gelibolu Belediyesi olarak tanıtıma ve fuarlara önem vermeye çalışıyoruz. Fuara el birliği ile il olarak iyi hazırlandık. Gelibolu Belediyesi olarak, kültür ve turizm değerlerimizi Çanakkale Valiliği öncülüğünde oluşturulan stantta ÇOMÜ, Çanakkale Belediyesi, Gökçeada Belediyesi, Bozcaada Belediyesi, Eceabat Belediyesi, Çanakkale 18 Mart Üniversitesi ve Çanakkale Turistik Otelciler Derneği (ÇATOD), Çanakkale Ticaret ve Sanayi Odası, Çanakkale Ticaret Borsası ve GESTAŞ ile birlikte tanıttık. 2013 yılının Unesco tarafından “Piri Reis Anma Yılı” ilan edilmesi nedeniyle, Gelibolu’lu büyük Türk ilim adamı ve denizcisini anmak üzere hazırlattığımız “Piri Reis Dünya Haritası”nı Emitt Fuarında; standımızı ziyaret eden tüm katılımcılara kültür ve tanıtım hizmeti olarak ücretsiz olarak dağıttık. Biz fuarda Gelibolu Belediyesi olarak “Gelibolu’lu Piri Reis” vurgusunu ön plana çıkardık. İlk iki gün profesyonel turizmcilere, üçüncü ve dördüncü gün halka açık olan fuar, uluslararası turizm dünyasından gördüğü ilgiyi bu yıl yine fazlasıyla tekrarlamıştır. Bizler Gelibolu Belediyesi olarak fuarda başarılı bir tanıtım gerçekleştirdiğimize inanıyoruz” dedi.
 
 
“Fuar, 2015 öncesinde güzel ve önemli”
“Çanakkale’nin tanıtımı anlamında yapılan her çalışma bizim için önemlidir” diyen İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, “2015 öncesinde ilimizin tanıtımı anlamında çalışmalara daha fazla önem vermeliyiz. Başta EMITT olmak üzere özellikle yurt içi ve yurt dışı fuarlarda gerçekleştirilecek tanıtım çalışmalarıyla başarılı olacağımıza inanıyorum. Hep birlikte el ele vererek birçok alanda hazırlanmalıyız ve sadece davet sürecinde değil ziyaretçiler geldiklerinde de yeterli hizmeti verebilmeliyiz. Fuar alanında da yeterli çalışma temposuyla ve doğru çalışmalarla başarılı olacağımıza inanıyorum. Çanakkale’nin sahip olduğu doğal ve tarihi zenginliğin en iyi şekilde anlatılması gerekiyor. Biz İl Genel Meclisi olarak bu konuda üzerimize düşen görevi yerine getirmeye hazırız. Her biri ayrı değere sahip olan ilçelerimiz, oldukça uzun olan kıyı şeridimiz, mavi bayraklı plajlarımız, destanlarımız, antik değerlerimiz, boğazın güzelliği, iki güzel ada, dünyanın en büyük mevlevihanesi, alternatif turizm olanakları ve toprakları hem Avrupa hem de Asya kıtasında olan bir ildir Çanakkale” şeklinde konuştu.
Paylaş