havadurum

Çanakkale Belediyesi Personel Acil Durum Ekipleri, Yangın Eğitimi Aldı

Çanakkale Belediyesi personel acil durum ekipleri, yangın eğitimi aldı. Eğitimde, yangın söndürme, kurtarma ve koruma teknikleri anlatıldı.

900

Çanakkale Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda Acil Durum Ekipleri Yangın Eğitimi düzenledi. Eğitimde, yangın söndürme, kurtarma ve koruma teknikleri anlatıldı.

Yangın Eğitimi Zorunlu

Binaların Yangından Korunması Hakkında Yönetmelik ve İşyerlerinde Acil Durumlar Hakkında Yönetmelik gereği, kullanıcı sayısı 50 kişiyi geçen resmi ve özel bütün binalarda acil durum ekiplerinin kurulması ve gerekli eğitimlerin verilmesi zorunludur. Bu kapsamda, Çanakkale Belediyesi Afet İşleri Müdürlüğü koordinasyonunda kurulan Çanakkale Belediyesi Personel Acil Durum Ekipleri, temel yangın eğitimi için Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi binasında buluştu.

Teorik ve Temel Eğitimler Verildi

Toplantıda, Çanakkale Belediyesi Yeşil Yerel Yönetim ve Kültür Merkezi Binasının söndürme, kurtarma ve koruma ekiplerinde görev alan personele, İtfaiye Müdürlüğü Eğitim Çavuşu Selim Can tarafından teorik temel eğitimler verildi. Eğitimde, her türlü yaşam alanında meydana gelebilecek acil durumlara karşı profesyonel ekiplerin olay yerine intikaline kadar geçen zamanda mevcut imkânlarla doğru ve bilinçli müdahalenin önemi vurgulandı.(Erhan Taylan)

Paylaş