Ayvalık'ta Mavi Bayrak Etkinlikleri Renkli Görüntülere Sahne Oldu!

Ayvalık Belediyesi, Türkiye Çevre Vakfı (TÜRÇEV) ve TEMA Vakfı'nın destekleriyle düzenlenen Mavi Bayrak etkinlikleri, çevre duyarlılığını artıran renkli aktivitelerle doluydu. Ayvalık, “En İyi Çevre” ödülüne layık görüldü.

844

Balıkesir'in Ayvalık ilçesi, Türkiye Çevre Vakfı (TÜRÇEV) ve TEMA Vakfı'nın destekleriyle düzenlenen "Mavi Bayrak" etkinliklerinde çevre bilincini artırmaya yönelik pek çok etkinlikle öne çıktı. Ayvalık Belediyesi'nin Paşalimanı Sosyal Tesisleri'nde düzenlenen etkinliklerde hem çocuklar hem de yetişkinler için çeşitli aktiviteler gerçekleştirildi.

Etkinlikler, Erdoğan Altındiş'in öncülüğünde çocuklara uçurtma yapma tekniklerinin gösterimi ile başladı. Çocuklar, ebeveynleriyle birlikte renkli uçurtmalar yaptı. Bu uçurtmalar, gün boyunca gökyüzünü renklendirdi. Ayvalıklı gönüllü çevreci ve dalgıç Çetin İşten tarafından ilçe merkezindeki dalışlarda deniz dibinden çıkarılan atıklar sergilendi. TEMA Ayvalık Şubesi tarafından deniz temizlikleri sırasında çıkarılan 2 bin 320 adet çakmakla oluşturulan ağaç figürü de büyük ilgi topladı. KRATOS Kürek Takımı ve çevreci gençlerle birlikte denizden toplanılan atıklar, Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin'e teslim edildi.

Masmavi gökyüzünde çöplerin değil uçurtmaların uçacağı Ayvalık…

Saat 11.00'de başlayan resmi törende; saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın ardından TEMA Vakfı Ayvalık Şubesi yöneticilerinden Bilgi Yılmaz, Ayvalık'ta yapılan çalışmalar hakkında bilgi verdi. TÜRÇEV Bölge Koordinatörü Yetkin Karabinali, Balıkesir genelindeki mavi bayraklı plajların sayısını artırmak için çalıştıklarını belirterek Ayvalık Belediyesi'ne teşekkür etti. Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin ise Ayvalık'ın 'En İyi Çevre Ödülü'ne layık görülmesinden duyduğu memnuniyeti ifade ederek, "Denizleri evimizmiş gibi düşündüğümüz, masmavi gökyüzünde çöplerin değil uçurtmaların uçacağı Ayvalık 2024 Mavi Bayrak Farkındalık Etkinlikleri'nde bir arada olmanın mutluluğunu yaşıyoruz" dedi.

İzmaritsiz Ayvalık Karikatür Sergisi dikkat çekti

Konuşmaların ardından geçtiğimiz günlerde vefat eden Eğitimci-Karikatürist Sönmez Yanardağ anısına "İzmaritsiz Ayvalık" isimli karikatür sergisi açıldı. Bu sergi, etkinliklerin en dikkat çekici noktalarından biri oldu.

49 mavi bayrağın 20'si Ayvalık’ta

Etkinlikler çerçevesinde TEMA Ayvalık Şube Başkanı Haluk Aysu'nun öncülüğünde, vakıf üyesi Çetin İşten'in de katılımıyla bölgede çevre temizliği gerçekleştirildi. Balıkesir genelinde 49 mavi bayraklı plajın bulunduğunu hatırlatan TÜRÇEV Bölge Koordinatörü Yetkin Karabinali, bu 49 mavi bayrağın 20'sinin Ayvalık plajlarında dalgalandığını belirtti.

Çocuklar, ebeveynleriyle birlikte renkli uçurtmalar yaparak etkinliklere damgasını vurdu. Renkli uçurtmalar, etkinlik boyunca gökyüzünde süzüldü.Etkinlikler, Ayvalık Belediyesi bünyesindeki Zeytin Çekirdekleri Topluluğu'nun verdiği konser ile sona erdi.

(HABER MERKEZİ)
Paylaş