havadurum

Çanakkale Belediye Başkan Aday Adayı Erdal Gezen kimdir?

Çanakkale Belediye Meclisi CHP Meclis Üyesi Av. Hüdai Erdal Gezen, 2024 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Çanakkale Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladı. Peki, Erdal Gezen kimdir, ne yapmıştır, neden aday olmuştur? İşte, Erdal Gezen hakkında merak edilenler…

1706

Çanakkale Belediye Meclisi CHP Meclis Üyesi Av. Hüdai Erdal Gezen, 2024 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Çanakkale Belediye Başkan Aday Adaylığını resmen duyurdu. Erdal Gezen, Çanakkale’nin mirasını yeni yüzyılda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, birlikte daha ileriye taşımak ve sosyal demokrat belediyeciliğin devamı için göreve ve sorumluluğa hazır olduğunu söyledi.

Av. Erdal Gezen kimdir?

Erdal Gezen, 1975 yılında Çanakkale’de doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Çanakkale’de tamamladı. 1998 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun oldu. 2000 yılında Çanakkale Barosu’na kayıtlı olarak avukatlık mesleğine başladı. 2004-2008 yılları arasında Çanakkale Barosu Yönetim Kurulu Üyeliği, 2008-2010 yılları arasında Çanakkale Barosu Genel Sekreterliği, 2010-2014 yılları arasında Çanakkale Barosu Başkanlığı görevlerinde bulundu. 2014 yılında Cumhuriyet Halk Partisi’nden Çanakkale Belediye Meclis Üyesi seçildi. 2019 yılında tekrar aynı göreve seçildi ve CHP Grup Başkan Vekilliği görevini üstlendi. Evli ve iki çocuk babasıdır.

Av. Erdal Gezen'in çalışmaları nelerdir?

Erdal Gezen, avukatlık mesleği ve baro yöneticiliği dönemlerinde birçok hukuki ve toplumsal konuda çalışmalar yaptı. Çanakkale Barosu Başkanlığı döneminde, baronun kurumsal yapısını güçlendirdi, avukatların mesleki ve ekonomik haklarını savundu, hukukun üstünlüğü ve insan hakları mücadelesine öncülük etti. Çanakkale Belediye Meclisi Üyesi ve CHP Grup Başkan Vekili olarak da, partisinin politikaları, sosyal demokrasinin evrensel ilkeleri, Cumhuriyetin değerleri ve Çanakkale’nin yararları için çalıştı. Kent halkının ve partisinin Çanakkale Belediyesinin yasama organı olan mecliste sesi olma görevini yerine getirdi. Belediye meclisinde, kent vizyonu, kent planlaması, kent kültürü, kent ekonomisi, kent turizmi, kent sağlığı, kent eğitimi, kent sporu, kent sanatı, kent tarihi, kent doğası gibi birçok konuda önerge, rapor, proje ve çalışmalar hazırladı ve sundu.

Av. Erdal Gezen neden aday oldu?

Erdal Gezen, 2024 yılı Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde Çanakkale Belediye Başkan Aday Adaylığını açıkladığını duyurdu. Aday adaylığını açıklarken, Çanakkale’nin mirasını yeni yüzyılda, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün izinde, birlikte daha ileriye taşımak ve sosyal demokrat belediyeciliğin devamı için göreve ve sorumluluğa hazır olduğunu söyledi. Erdal Gezen, Çanakkale Belediye Başkanlığı için aday adayı olmasının nedenlerini şöyle sıraladı:

  • Çanakkale’nin, Cumhuriyetin kuruluşunda ve korunmasında önemli bir rol oynayan, tarihi, kültürel, doğal ve stratejik değerleriyle özel bir kent olduğuna inanıyor.
  • Çanakkale’nin, Cumhuriyet Halk Partisi’nin belediyecilik anlayışıyla yönetilmesinin, kentin ve kentlilerin hak ve çıkarlarına uygun olduğunu düşünüyor.
  • Çanakkale’nin, 2023 yılında Cumhuriyetin 100. yılında, Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hedef gösterdiği çağdaş uygarlık seviyesine ulaşması için, vizyoner, katılımcı, şeffaf, hesap verilebilir, yenilikçi, sürdürülebilir, eşitlikçi, adaletli, dayanışmacı, çevreci, insan odaklı bir belediyecilik anlayışına ihtiyaç duyduğunu düşünüyor.
  • Çanakkale’nin, mevcut belediye başkanı Ülgür Gökhan’ın 15 yıllık başarılı belediye başkanlığı döneminde elde ettiği kazanımları korumak, geliştirmek ve yeni hedeflere ulaştırmak için, deneyimli, bilgili, liyakatli, çalışkan, dürüst, samimi, saygılı, sevgili, güvenilir, kararlı, cesur, lider bir belediye başkanına ihtiyaç duyduğunu ifade ediyor.
  • Çanakkale’nin, kent halkının ve partisinin desteği, güveni ve sevgisiyle, belediye meclisi üyesi ve grup başkanvekili olarak yaptığı çalışmalarla, Çanakkale Belediye Başkanlığı görevine layık olduğunu hissediyor.

(Haber Merkezi)

Paylaş