L.N.'nin yüz kemikleri kırıldı; Sanık tutuklu yargılanacak!

Geçen Haziran'da Kepez'de, L.N. eski sevgilisi Ömer Korkut tarafından vahşice darp edilip yüz kemikleri kırıldı. Tartışmalı geçen duruşmada, hakim sanığın tutuklu yargılanmasına karar verdi.

2034

Geçtiğimiz Haziran ayında Kepez'de, L.N. isimli kadın, eski erkek arkadaşı Ömer Korkut tarafından vahşice darp edildi. L.N.’nin saldırı sonucu yüzündeki kemikler kırıldı. Olayın kamuoyuna yansımasının ardından L.N., şiddet olayını adli makamlara taşıdı.

İddianame ve duruşma süreci

Olay tarihi olan 20 Haziran’da, şüpheli Ömer Korkut, müşteki L.N.’nin arkadaşının evine gelerek ona hakaretlerde bulundu ve fiziki saldırıda bulundu. Bu saldırı sonucunda ’nin yüzünde ciddi kemik kırıkları meydana geldi. Şüpheli Ömer Korkut, suçlamaları kabul etmedi ancak müşteki beyanı, adli rapor ve dosya kapsamı dikkate alındığında, şüpheli hakkında kamu davası açılması için yeterli şüphe bulundu.

Duruşmada tansiyon yükseldi

Çanakkale Adliyesi 5. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen ilk duruşmada, müşteki L.N.'nin avukatları, sanık Ömer Korkut'a alt sınırdan ceza verilmesi ve tahliye edilmesi ihtimaline karşı reddi hakim dilekçesi verdi. Sanığın tutuksuz yargılanması halinde tanıkları etkileyebileceği ve davanın sürüncemede kalacağı endişesi dile getirildi.

Gerilim yükseliyor

Çanakkale Barosu Kadın Hakları Komisyonu’ndan Av. İnci İncesağır, "İlk duruşmada ,sanığın tutukluluk halinin devam etmesi gerektiğini, dosyaya sunacağımız deliller olduğunu belirttik. Ancak hakim, tanık dinlemeyeceğini ve belgeler için bize bir gün süre verdiğini söyledi" dedi.

Reddi hakim dilekçesi verildi

Av. İncesağır, "Hakim, sanığın eylüle kadar yani adli tatil sonuna kadar tutulamayacağını belirtti. Bu, müvekkil açısından güven kaybına sebep olmuştur" şeklinde konuştu. Reddi hakim dilekçesi verdiklerini ve mahkemenin bu talebi reddettiğini belirtti. İncesağır, "Reddi hakim talebimiz sonuçlanıncaya kadar dosyada işlem yapılamayacağını ve kişinin tutukluluğunun devam etmesi gerektiğini söyledik" ifadelerini kullandı.

İkinci duruşmada, tutukluluğun devamına karar verildi

İkinci duruşma ise iki gün sonra, yani bugün görüldü. Duruşmada tansiyonlar yer yer yükseldi. Avukatlar, sözleri sık sık kesildiği için iddia ve taleplerini beyan etmekte zorlandıklarını dile getirdi. Mahkeme, sanık Ömer Korkut’un tutukluluğunun devamına karar verdi.

“Adaletin tecellisi için bu kadar mücadele etmemiz üzücü”

Av. İncesağır, "Hakim ilk mahkemede; ‘kadına yönelik şiddetle, erkeğe yönelik şiddet arasında bir fark yoktur’ gibi ifadeler kullanmıştı. Bugün görülen davada da her yerde karşılaştığımız söz kesmeler ve dinlememelerle mücadele ettik. Adaletin tecelli etmemesi için bu kadar mücadele etmemiz biz ve kadınlar adına üzücü" dedi. Çanakkaleli kadınlara teşekkür eden İncesağır, mücadelelerinin devam edeceğini ve kadınların eşitlik ve yaşam haklarından vazgeçmeyeceklerini belirtti.

(DAMLA YELTEKİN)
Paylaş