havadurum

Çanakkale’den dünyaya barış çağrısı

Ortadoğu`da, savaş tamtamlarının çaldığı, yeni işgallerin ve küresel hesapların döndüğü bir dönemde Çanakkale`de yapılacak yüzme yarışı ile dünyaya barış mesajları veriliyor. Çanakkale Rotary Kulübü Başkanı Serhat Soydan, “Artık ço-cuklar ölmesin, artık savaşlar olmasın, artık barışalım, barışa-mayan bir insanlığı, barışamayan bir dünyayı çocuklarımıza bırakmayalım” diyerek tüm dünyaya barış çağrısında bulundu.

808
Çanakkale Rotary Kulubü`nün düzenlediği 27`nci Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması için düzenlenen toplantıda konuşan Çanakkale Rotary Kulübü Başkanı Serhat Soydan, aşkın ve sevginin dünyaya yüzerek anlatıldığı bir yarışma düzenlediklerini ifade etti. “Bu sene 27`ncisini yapacağımız yüzme yarışmamız Leandros ile Hera`nın Abidos Krallığı`nda yaşanan efsanesine dayanır” diyen Soydan, “Bu efsanede iki kıta arasında yüzerek birleşemeyen aşıkların anısına biz, `dünya barışı` adına, sevgiyi, dostluğu, kardeşliği, aşkı esas alan insanlığı ve kıtaları `barışın kenti Çanakkale`nin boğazında Avrupa`dan Asya`ya yüzerek dünyaya anlatan bu iki kıta arasındaki yüzme yarışmasını düzenlemekten 27 yıldır bunu yapmaktan onur duyuyoruz” şeklinde konuştu.
 
 
 
“Yaşasın dünya barışı”
Soydan, tüm dünyaya seslendiği ifade ederek, gelecek kuşaklara “barışamayan bir dünya bırakmayalım” dedi. Soydan, “Avustralya`dan Kanada`ya her ülkeden her dinden her kıtadan, her ırktan insan, bir kıtadan bir kıtaya, hep beraber, aynı amaca ulaşmanın verdiği heyecanı yaşayarak, evrensel bir mesajı, dünyaya ve insanlığa `barışın kenti Çanakkale`den haykırıyoruz. Yaşasın insanlık, yaşasın kardeşlik, yaşasın dünya barışı. Çanakkale Rotary Kulubü Başkanı olarak ben buradan `barışın kenti Çanakkale`den tüm dünyaya sesleniyorum. Artık çocuklar ölmesin, artık savaşlar olmasın, artık barışalım, barışamayan bir insanlığı, barışamayan bir dünyayı çocuklarımıza bırakmayalım” ifadelerini kullandı.
 
“Çanakkale`yi unutturmayacağız”
Soydan açıklamasını “Bu sene 27`ncisi yapacağımız Çanakkale Boğazı Yüzme Yarışması`na ülkemizin ve dünyanın tanınmış bazı isimleride katılmaktadır. Bu katılımcılar sayın Niyazi Önen, sayın Saadettin Saran, İstanbul Amerikan Başkonsolosu Scott Frederick Kilner ve Hollywood film yıldızı Bo Derek kayıt olan isimler arasındadır. 2015 yılında biz Çanakkale Rotary Kulubü olarak Çanakkale Boğazı`nda bin kişiyi yüzdürmeyi ve barışın kenti Çanakkale`yi bu yüzme yarışmasıyla her yıl dünya gündeminde tutarak tanıtmayı ve dünyaya Çanakkale`yi unutturmamayı hedefliyoruz” şeklinde sonlandırdı.
Paylaş