havadurum

Bu uygulama da neyin nesi?

ÇOMÜ’de dün gerçekleştirilen “Deprem ve Çanakkale” paneli öncesi yaşananlar “bu kadar da olmaz” dedirtti. Panele gelen lise öğrencilerinin bile didik didik aranması Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da dikkatini çekti. Başkan Gökhan, Sedat Laçiner’e uygulamayı sordu, Laçiner ise “Son yaşanan olaylar nedeni ile bir önlem” demekle yetindi.

989
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi’nde yepyeni bir uygulama dikkatlerden kaçmadı. Tabi bu yeni uygulama sadece ÇOMÜ öğrencilerinin değil liseli gençlerin bile tepkisini çekmeye yetti. ÇOMÜ’de dün gerçekleştirilen “Deprem ve Çanakkale” konulu panel öncesi, yaşananlar tepki ile karşılandı. Son dönemde ÇOMÜ’de yaşanan olaylar, ÇOMÜ yönetimine yeni yeni önlemler alma ihtiyacı da hissettirdi. Ancak beklenin aksine farklı bir önlem alan ÇOMÜ yönetiminin yeni uygulaması Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın da dikkatini çekti. ÇOMÜ’de düzenlenen panel öncesi hem ÇOMÜ öğrencileri hem de ÇOMÜ’ye belki ilk kez gelen, liseli öğrenciler, üst baş ve çanta aramalarından geçirildi. İki koldan yapılan aramada kız öğrenciler bir tarafta erkek öğrenciler diğer tarafta arandı.
 
Başkan Gökhan’ın da dikkatini çekti
Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, Troia Kültür Merkezi’ne girer girmez dikkatini çeken bu yeni uygulamayı garipseyerek, “Hayırdır hocam bakan mı geliyor?” diye sordu. Bu sorunun karşısında Rektör Laçiner “Son dönemde olan olaylara önlem amacıyla” cevabı verdi. Uygulama başta ÇOMÜ öğrencileri ve liseli öğrenciler olmak üzere panele katılanların tepkisini çekti. Öğrencilere potansiyel suçlu muamelesinin yapıldığı uygulamanın önümüzdeki dönemde de devam edip etmeyeceği merak konusu.
 
Haber: Seçkin Sağlam
Paylaş