havadurum

Bu öğrenciler ne yapıyor?

Çanakkale merkezde bulunan Anadolu Öğretmen Lisesi öğrenci yurdunda yaşanan gelişmeler vatandaşların da dikkatini çekti. Kız öğerenciler normal merdivenleri kullanırken, erkek öğrencilerin yurt giriş çıkışını yangın merdiveninden yaptıkları ileri sürülüyor.

1889
 
Son dönemde ülkenin bir çok yerinde yaşanan eğitim kurumlarındaki kız-erkek öğrenci ayrımı, halkın dikkatinde olduğu bir süreçte, Çanakkale Anadolu Öğretmen Lisesi`nde yaşanan geliş-meler tepki çekmeye başladı. Lise ile ilgili olarak kız ve erkek öğrenci merdivenlerinin ayrıldığı iddiaları gündeme geldi. Kız öğrencilerin, yurt içindeki ana merdiveni kullandıkları, erkek öğrencilerin ise okulun arka kısmında kalan yangın merdivenini kullandıkları ileri sürüldü.
 
 
Özellikle soğuk ve yağışlı geçen bir kaç gündür erkek öğrencilerin yurtlarına giriş ve çıkışlarda arka taraftaki yangın merdivenini kullanmaları dikkatlerden kaçmadı. Öğrencilerin bu durumu, son dönemde gündeme gelen ülke genelindeki bazı okullardaki kız ve erkek öğrenci ayrımı ile İzmir Ege Üniversitesi`ndeki Kredi Yurtlar Kurumu`na bağlı kız yurdundaki sistem değişikleri ile başlayan eylemleri akılları getirdi. Okul idaresinin konuyla ilgili olarak kamuoyuna yönelik açıklamaları merakla bekleniyor.
Paylaş