Bu görüntüler ÇOMÜ’den!

ÇOMÜ öğrencileri okuldan, dövülerek dışarıya atıldı.
ÇOMÜ`de dün meydana gelen olay “bu kadar da olmaz” dedirtti. Karadeniz Teknik Üniversitesi`nde üç öğrenci tarafından dövülerek hastanede yaşam savaşı veren Metehan Tuna Göre`ye destek olmak amacıyla basın açıklaması yapmak isteyen ÇOMÜ öğrencileri, önce okula alınmadı, sonra okula giren öğrenciler, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzi Uğur`un gözlerinin önünde önce özel güvenlikçiler, ardından da çevik kuvvet polisi tarafından tartaklanarak okul dışına çıkarıldı. 5 öğrencinin hastaneye kaldırıldığı olay sonrası ÇOMÜ yönetimi yine eleştiri oklarının hedefi haline geldi.

1435
 
 
Çanakkale Onsekiz Mart Üniversitesi`nde (ÇOMÜ) yine çok tartışılacak bir olay yaşandı. Karadeniz Teknik Üniversitesi`nde üç öğrenci tarafından dövülerek hastanede yaşam savaşı veren Metehan Tuna Göre`ye destek olmak isteyen öğrenciler, önce “Siz bu fakülteden değilsiniz” denerek okula alınmak istemedi. Öğrenci kimlikleri ile ÇOMÜ Eğitim Fakültesi önünde özel güvenlik birimi elemanlarına dertlerini anlatmak isteyen, “Biz bu okulun öğrencisiyiz, neden okula giremiyoruz?” diyerek tepki gösteren öğrenciler içeriye alınmadı. ÇOMÜ öğrencisinin, ÇOMÜ`ye alınmadığını öğrenen Eğitim-Sen Şube Başkanı ve ÇOMÜ akademisyenlerinden Prof. Dr. Telat Koç da Eğitim Fakültesi önüne geldi. “Bu çocuklar bu okulun parçalarıdır. Nasıl içeriye almazsınız? Bu emri kimden aldınız?” diyerek tepki gösterdi. Koç`un de söylediklerine aldırmayan özel güvenlik elemanlarının kayıtsız tavrı bardağın taşmasına neden oldu. Okullarına alınmayan öğrenciler ve bazı akademisyenler turnikelerden atlayarak üniversiteye girdiler. Bu sırada özel güvenlikçilerin kaba kuvveti ile karşılanan grup yaşanan arbede sonrası burayı aştılar.
 
 
Üniversite polisi çağırdı!
Sonrasında üniversitenin çağrısı üzerine ÇOMÜ`ye giren çevik kuvvet ekibi, okulun içinde zırhları ile öğrencilerin etrafını çevirdi. Bunun üzerine öğrenciler ve Eğitim-Sen Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç, hem üniversite yönetimine hem de polise tepki gösterdiler. “Bizler bu okulun bileşenleriyiz” diyerek, Rektör Laçiner`i eleştiren Koç, “Bu görüntü ÇOMÜ`nün getirildiği durumun görüntüsüdür. Bu görüntüyü hiçkimse açıklayamaz. Bu kara mizahın görüntüsüdür, faşizmin görüntüsüdür. Kimse kimsenin eğitim hakkını engelleyemez. O odalarda oturarak dekanlık, rektörlük yapılmaz. Buraya gelip açıklasınlar bu arkadaşların okula alınmamalarının nedenini. Televizyonlara çıkarak ahkam kesmekle olmaz eğitim ve bilim. Gelip açıklasınlar bu durumu demokrasi havarisi kesilenler. Bir de bu saldırı kendi üniversitesinde yapılıyor. Faşizmin aracılığını yapıyorsunuz” dedi.
 
 
Arbede yaşandı rektör yardımcısı baktı
Bir süre bekleyen grubun yanına ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzi Uğur geldi. Uğur`un yanına giden Prof. Dr. Telat Koç, “Hocam bu sorunu çözelim, bu görüntü üniversiteye yakışmıyor. Burada muhatap sizsiniz” dedi. Bunun üzerine “Bu eylem yasadışıdır” diyen Rektör Yardımcısı Uğur`a “Hangi yasaya aykırıdır. O yasayı söyler misiniz?” diyen Koç, sorusuna cevap alamadı. Konuşmadan bir sonuç çıkmazken, Rektör Yardımcısı Uğur`un polislere “Tamam” diyerek işaret vermesinden sonra, çevik kuvvet görevlileri ve özel güvenlik elemanları öğrencilere müdahale ederek, okul dışına çıkarmaya çalıştı. Çıkan arbedede çok sayıda öğrenci darbe alırken, okul dışına çıkan öğrenciler daha sonra hastaneye kaldırıldı. Öğrenciler okulun önünü tamamen terk edene kadar okul önünde çevik kuvvet polisi tarafından barikat kuruldu. Bu duruma da tepki gösteren kitle, “Biz bu okulun öğrencileri ve akademisyenleriyiz. Sizler hangi haklı bizi okulumuza sokmuyorsunuz” diyerek tepki gösterdiler.
 
 
 
5 öğrenci hastaneye kaldırıldı
Çıkan olaylar sonrasında 5 öğrenci hastaneye kaldırıldı. Beş öğrenciden biri olaylardan yaklaşık 10 dakika sonra baygınlık geçirerek ticari taksi aracılığı ile hastaneye götürüldü. Kafa travması şüphesi ile tomografisi çekilirken, bir başka öğrenci serum takılarak tedavi altına alındı. Diğer öğrencilerin de kol ve bacaklarından darbe aldıkları ifade edilerek, Çanakkale Devlet Hastanesi`nde tedavi altına alındılar.
 
 
 
Bugün ÇOMÜ`de kitlesel eylem var
Olayların ardından bugün saat 18`de ÇOMÜ Anafartalar Yerleşkesi, Eğitim Fakültesi önünde kitlesel basın açıklaması yapılacağı ifade edildi. Dün gün boyu eleştiri oklarının hedefinde ÇOMÜ yönetimi ve öğrencileri gözlerinin önünde tartaklanırken ses çıkarmayan ÇOMÜ Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Feyzi Uğur vardı. Özellikle Eğitim-Sen Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç`un, Uğur`un müdahale ederek sorunu çözmesi yönündeki çağrılarının karşılıksız kalması dikkat çekti.
 
 
Paylaş