havadurum

"BOTAŞ'tan doğalgaz boru hattının yapılması için talepte bulunun"

655
Çanakkale`nin birçok ilçe ve beldesine doğalgaz çalışması sürerken, Gelibolu halkı "Gelibolu`ya Doğalgaz İstiyoruz İnsiyatifi` adı altında bir araya gelerek doğalgaz talepleri doğrultusunda görüşmeler yapıp imza kampanyası başlatmıştı. Yapılan görüşme ve kampanya sonrası EPDK tarafından 20 Mayıs 2021`de Gelibolu`ya doğal gaz için lisans verilmiş ve çalışmaların kısa süre içerisinde başlatılacağı belirtilmişti. Lisans verilmesine rağmen BOTAŞ tarafından boru hattı yapılması için gerekli ihalenin 9 aydır yapılmadığı belirtilerek, Çanakkale Milletvekillerine çağrı yapıldı. BOTAŞ`ın Evreşe`den yapılması gereken 32 KM.`lik boru hattı çalışması yapmamasından dolayı Aksa Gaz Çanakkale A.Ş`nin de boru döşeme çalışması yapamadığı belirtilen açıklamada; "Süreç durdu ve yürümüyor ve ilçe merkezinde yaşayan 31.782 Gelibolulu kömür dumanı ile zehirlenmeye devam ediyoruz" denildi. Konuyla ilgili Çanakkale`nin İktidar ve muhalefet Milletvekillerine çağrıda bulunularak, BOTAŞ`tan botu hattını yapılasını talep edilmesi istendi. Açıklamada; "EPDK`nın 20 Mayıs 2021 tarihinde Gelibolu için doğal gaz lisansı vermesine rağmen Botaş gerekli olan doğal gaz boru hattının ihalesini ne yazık ki yapmamaktadır. Şimdi sizlerden BOTAŞ nezdinde bu doğal gaz boru hattının yapılması için girişimlerde bulunmanızı talep ve rica ediyoruz" denildi. 
 
"Milletvekilleri,halka hizmet getirmek için milletin vekili değiller mi?"
Açıklamada; "Sayın Bülent Turan, Sayın Jülide İskenderoğlu, Sayın Muharrem Erkek ve Sayın Özgür Ceylan, Sayın Çanakkale Milletvekillerine açık çağrı; Milletvekilleri, halka hizmet getirmek için milletin vekili değiller mi? Cevap tabii ki evet. O zaman, ister iktidar isterse muhalefet olsun 4 Çanakkale Milletvekiline de sesleniyor ve diyoruz ki; `isterseniz hep beraber, isterseniz ayrı ayrı, BOTAŞ Genel Müdürlüğüne gidin ve 32 km.`lik Evreşe- Gelibolu doğal gaz boru hattı neden yapılmıyor bir sorun ve Botaş`tan Gelibolulular adına bu doğal gaz boru hattının yapılmasını talep edin lütfen" denildi. 
 
"Kömür dumanı solumaktan ve zehirlenmekten bıktık"
"Gelibolu`da yediden yetmişe kömür dumanı solumaktan ve zehirlenmekten bıktık ve usandık" ifadelerinin kullanıldığı açıklamada; "Sayın vekiller, sizler Gelibolu`ya gelip bizlerden oy istiyorsunuz. İşte şimdi biz Gelibolulular da sizlerden ilçemize doğal gaz gelmesi için hizmet istiyoruz ve bu konuda tam 6.950 imza topladık. EPDK`nın 11.01.2021 tarih ve 10023 No`lu kararında ( işbu karar resmi gazetede, 31.397 sayı ile 16.02.2021 tarihinde yayınlanmıştır ) 7. madde 1-a fıkrasında açıkça belirtildiği üzere; Yapılacak yatırımlar, yeterlilik sağlayan ilçelere yönelik şehir beslenme hattı yatırımları, imarlı alan sınırlarının iletim hattına mesafesi 5 km.`nin üstünde olan ilçelerde BOTAŞ tarafından yapılır hükmü vardır. Bu hükme istinaden, EPDK`nın 20 Mayıs 2021 tarihinde Gelibolu için doğal gaz lisansı vermesine rağmen BOTAŞ gerekli olan doğal gaz boru hattının ihalesini ne yazık ki yapmamaktadır. Şimdi sizlerden BOTAŞ nezdinde bu doğal gaz boru hattının yapılması için girişimlerde bulunmanızı talep ve rica ediyoruz.
(Eren Aşnaz)
Paylaş