havadurum

Birbirinden farklı 24 başvuru

Çanakkale İnsan Hakları Kuruluna 2011 yılında 24 başvuru oldu. Kurula gelen başlıca şikayetler arasında hak ihlalleri ve aile içi şiddet noktasındaki uygulamalar yer alıyor. İş yeri önünde kanalizasyon sorunu olan da kurulda soluğu alıyor.

417
Çanakkale İl İnsan Hakları Kuruluna 2011 yılında 24 başvuru gerçekleşti. Başvurular arasında birbirinden çok farklı konular yer alıyor. 2011 çalışmaları ile ilgili verilen bilgide 10 Aralık tarihinde gerçekleştirilen çalışmayla başvuruların hızlandığı bildirildi. Yetkililer, halkın bilinçlendikçe başvuru olduğunu bu sayının her geçen yıl arttığını ifade ettiler.
 
2011 yılında İl İnsan Hakları Kuruluna yapılan başvurular arasında özetle şu konular yer aldı; “SGK`da prim alacağı olan vatandaşın o alacağını almasının sağlanması, İş yerinin önünde kanalizasyon sorunu olan vatandaşın sorunun çözümlenmesi, cezaevindeki kantinde fiyat pahalılığı, Ayrıldığı eşinin çocuklarına kötü muamele yatığı iddiasının incelenmesi, Kadastro binasındaki asansör eksikliği, Eceabat’ta akıl sağlığı yerinde olmayan vatandaşın sosyal hizmetlerden yardım almasının sağlanması,  İnönü caddesinde motosikletlerin çok hızlı gittiği yönünde şikayetler de kurulun gündeminde yer aldı.”
Paylaş