havadurum

Belediyeden işçilere ikinci kez 2 yıllık sözleşme...

Gelibolu Belediyesi ile Belediye-İş Sendikası arasındaki toplu sözleşme görüşmeleri tamamlanarak imzalar atıldı. Sözleşme gereği belediye işçilerine ilk yıl için verilen ücret zammı yüzde 16, sosyal haklarına verilen artış yüzde 19 oranına ulaştı.

578
Gelibolu Belediye Başkanlığı ile Belediye-İş Sendikası arasında yürütülen toplu iş görüşmeleri mutlu sonla bitti, belediye ile sendika ikinci kez iki yıllık sözleşme imzaladı. 112 işçiyi kapsayan, 15 Şubat 2012 ve 14 Şubat 2014 tarihleri arasındaki dönemde geçerli olacak sözleşmeyi Belediye Başkanı M.Mustafa Özacar ile Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Yüksel Özden imzaladı.
 
Encümen salonunda yapılan imza törenine Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar,  Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Yüksel Özden’in yanı sıra  Meclis Üyesi Orhan Tığ ile sendika yöneticileri ve temsilcileri  katıldı. “Sözleşmemizin hayırlı olmasını diliyorum" diyen Belediye-İş Sendikası Balıkesir Şube Başkanı Yüksel Özden, Gelibolu Belediyesi ile yapılan görüşmelerden olumlu sonuç aldıklarını, sözleşmenin Çanakkale bölgesinde hayat şartlarına en uygun sözleşme olduğunu ifade etti.
 
Özden; “Sözleşme gereği işçi arkadaşlarımıza ilk yıl için verilen ücret zammı yüzde 16, sosyal haklarına verilen artış yüzde 19 oranına ulaşmıştır. Sözleşmenin ikinci yılında ise devlet memurlarına verilen kat sayı artı iki puan oranında artış olacaktır. Emeğe saygısı olan, alın teri kurumadan işçinin haklarını veren belediye başkanlarımıza teşekkür ediyoruz” dedi.
 
Özacar; “İyi bir anlaşma oldu”
Yapılan toplu sözleşmede bütçelerini de göz önünde bulundurarak sendika ile ortak bir uzlaşma yolunu bulduklarını tüm yardım ve ikramiyeler konularında gerekli anlaşmaya vardıklarını belirten Belediye Başkanı M. Mustafa Özacar ise; “Bu sözleşme hem bizim açımızdan, hem de işçilerimizin açısından çok iyi bir anlaşma olmuştur. Emeğin savunulmasında örgütlenmeye fazlasıyla saygı duyuyoruz. Ama daha önce de ifade ettiğim gibi sendikal mücadele yalnızca ücrete endekslenmemeli, üretime ve sosyal verimliliğe yönelik mücadele sergilenmelidir” diye konuştu.
Paylaş