havadurum

Belediye’nin su sayacı ayar istasyonu yok!

Su, elektrik, gaz, akaryakıt, taksimetre, takograf gibi sayaçların içinde Çanakkale’de en çok sorun çıkaran sayaçlar su ve elektrik olmasına rağmen kentte su sayacı ayar ve test istasyonu’nun olmadığı belirlendi.

421
Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Çanakkale İl Müdürlüğünden açıklanan bilgilere göre en çok sorun çıkaran sayaçların su ve elektrik olduğu belirtilirken, Çanakkale Belediyesi tarafından kapatılan yeni üretilmiş veya tamir edilmiş su sayaçlarının yürürlükteki yasal metroloji mevzuatına uygun olarak ayar ve kontrol edilmesine yarayan su sayacı ayar ve test istasyonunun tekrar faaliyete geçirilmemesinden dolayı tüketicilerin olası şikayet ve itiraz durumlarında sağlıklı netice alamadığı ifade edildi.
 
En sorunlu sayaçlar su ve elektrik!
Su, elektrik, gaz, akaryakıt, taksimetre, takograf gibi sayaçların içinde Çanakkale’de en çok sorun çıkaran sayaçların su ve elektrik sayaçları olduğunu ifade eden kurum yetkilileri en sık yaşanan sorunun fazla gösterme konusunda yaşandığını belirtiyorlar. Çanakkale’de ayar istasyonu olmadığından, sayaçta fazla okumadan şüphelenen vatandaşların itiraz ve şikayetleri noktasında sağlıklı bir sonuç alınamadığını belirten yetkililer bunun nedeninin belediye tarafından kapatılan ayar istasyonun tekrar faaliyete geçirilmemesi olduğunu ifade ettiler. Elektrik sayaçları ile ilgili özelleştirmeye gidildikten sonra ilgili firmanın kendi bünyesinde ayar istasyonu kurduğunu ve elektrik konusunda sorun yaşanmadığını belirten yetkililer, akıllı sayaç ve elektronik sayaçların 10 yılda bir yenilenmesi gerektiğine dikkati çekiyorlar.
 
Yenilenmeyen sayaçların vatandaşı mağdur ettiği gibi, kurumları da mağdur edebileceğini ifade eden yetkililer vatandaşların su ve elektrik konusunda kullandıklarını tahmin ettiklerinin üzerinde fatura gelmesi durumunda önce şikayetlerini ilgili kuruma, netice alamazlarsa Bilim Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı Çanakkale İl Müdürlüğüne iletebileceklerini, ya da hukuki yollara başvurabileceklerini ifade ettiler. Abonelerinin kullandıkları miktarları sayaç tipleri arasından en çok kullanılan ve vatandaşları doğrudan ilgilendiren sayaçların su ve elektrik olduğunu belirten yetkililer gaz konusu Çanakkale’de yeni olduğu için gaz sayaçları ve taksimetre konusunda kendilerine gelen şikayet ulaşmadığını belirttiler.
Paylaş