havadurum

Başvuru süresi uzatıldı

GMKA Kalkınma Kurulu üyeliği için başvuru süresi uzatıldı...

401
Güney Marmara Kalkınma Ajansı’nın Balıkesir ve Çanakkale’den temsilcilerle oluşturduğu 100 kişilik Kalkınma Kuruluna üyelik için başvurular 11 Mayıs’a kadar uzatıldı. Güney Marmara Kalkınma Ajansı, Kalkınma Bakanlığı’nın tüm Türkiye’de başlattığı çalışma sonucunda Ajansın danışma organı olarak görev yapan Kalkınma Kurulu üyeliklerini yenilemek için başlattığı çalışma için başvuru süresini uzattı.
 
Kalkınma Kurulu üyeliğini yenilemek ya da Kalkınma Kuruluna üye olmak isteyen kurum ve kuruluşların, oluşturulacak yeni kurulda görev alabilmeleri için başvuru süresi 11 Mayıs 2012 Cuma günü sona eriyor. Üyelik başvurusu için ilk olarak Ajansın internet sitesi www.gmka.org.tr adresinden başvuru formunun doldurulması gerekiyor.
 
Konu ile ilgili bilgiler veren yetkililer; “Balıkesir ve Çanakkale bölgesinin gelişme hedefine yönelik olarak oluşturulan Kalkınma Kurulu’na üye olabilmek için, bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel sektör, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimleri temsilen başvuruların yapılması gerekiyor. Güney Marmara Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu;  illerin dengeli şekilde temsilini sağlayacak yapıda toplam 100 üyeden oluşuyor. Balıkesir‘den 60, Çanakkale’den 40 üyesi olan Kalkınma Kurulunda, kamu kurum ve kuruluşları ile özel kesim ve sivil toplum kuruluşları temsil ediliyor. Ajansın danışma organı olan Kalkınma Kurulları bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve Ajans politikalarına yön vermek amacıyla bulunuyorlar. Kalkınma Kurulu farklı toplum kesimlerini bir araya getirerek bölgenin sosyal sermayesinin Ajansa taşındığı, bölgenin sorun ve potansiyellerinin değişik bakış açılarıyla ve ortak akılla ele alındığı, Ajans faaliyetlerinin bölgedeki paydaşlarca yönlendirilebildiği bir platform. Her yıl en az 2 kez toplanan Kalkınma Kurulu Ajansın yıllık faaliyet ve iç denetim raporlarını görüşüyor, değerlendiriyor ve ajansın yönetim kuruluna önerilerde bulunuyor. Bölgedeki çeşitli konularda çeşitli kurum ve kuruluşların temsilcilerinden oluşan yapısıyla kalkınma kurulu aynı zamanda bölgenin sorunlarına ve çözüm önerilerine, tanıtımına, potansiyeline ve  önceliklerine  yönelik olarak yönetim kuruluna tavsiyelerde bulunuyor. Kalkınma Kurulu çalışmalarını gönüllük temelinde sürdürüyor” dediler.
Paylaş