havadurum

Başkan Gökhan’dan esnafı sevindiren müjde

Belediye Başkanı Ülgür Gökhan önderliğindeki belediye meclis üyeleri, Çanakkale Belediyesi`nin yeni hizmet binasındaki meclis salonunda ilk kez toplandı. Gündem maddelerinin görüşüldüğü meclis toplantısında konuşan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, işgaliye ücretlerini sanki kendisi düzeltirmiş gibi kamuoyuna lanse eden AKP`nin Belediye Başkanı Mehmet Daniş`e göndermelerde bulundu. Esnafın mağduriyetine yol açan Bakanlar Kurulu`nun kararındaki işgaliye ücreti artışının, Çanakkale Belediyesi`nin bürokratları sayesinde ortaya çıktığına dikkat çeken Başkan Gökhan; “Ankara`da hiç kimsenin haberi yoktu bu işten. İlk önce Çanakkale Belediyesi`nin bürokratları bu durumu farketti. İyi ki bu durumu bildirdiler ve ortalığı ayağa kaldırarak bu işin düzelmesini sağladılar” dedi....

974
 
Çanakkale Belediyesi`nin yeni hizmet binasındaki meclis salonunda gerçekleştirilen toplantını açılış konuşmasını yapan Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, geçen bir aylık süreçte kentte gelişen bazı konularla ilgili bilgi verdi. EMİTT Fuarı`nda Çanakkale`yi başarıyla tanıttıklarını belirten Başkan Gökhan, fuarın Çanakkale için faydalı geçtiğini söyledi. Atikhisar Barajı`nda su seviyesinin azalmasına da değinen Başkan Gökhan, son yağışlarla birlikte barajdaki su seviyesinin %47,5 olduğunu dile getirerek; “Suyumuzu tasarruflu kullanalım” dedi. 13 yaşındaki bir çocuğun yere yazdığı kelimeler nedeniyle yargılanmasını da eleştiren Başkan Gökhan; “Çanakkale`de 13 yaşındaki bir çocuğun yargılanmasıyla ilgili ayıp sona erdi. Bu çocuğumuz yere yazı yazdı diye yargılandı. Ancak mahkemenin verdiği karar nedeniyle mutluyuz. Yine iyi kötü adalet bu ülkede var. 13 yaşında hakim karşısına çıkan bir çocuğun psikolojisini bir düşünün. İsmail Korkmaz davasında annenin oğlunu öldüren ve vuranlara `Gözümün içine bak` demesi hepimizi derinden yaralamıştır” dedi.
 
“İftiralar yakışıksızdır”
Çanakkale`de asılsız olmayan haberler çıktığına dikkat çeken Başkan Gökhan; “Kist Ocağı`na çöp dökülüyor dendi. Böyle bir şey olamaz. Biz oraya niye çöp atalım. O ocaktan sadece biz değil İl Özel İdaresi de faydalanıyor. Buraya çöp döktüğümüz şeklinde kamuoyuna yansıtılan beyanlar iftiradır. Bu tür asılsız iftiraları çocukça buluyorum. Bir lise öğrencisinin yapmayacağı konulardır. Orada fotoğraf çekip bu tür iftiralar atılması son derece yakışıksızdır. Dürüst olmak lazım” diye konuştu.
 
“Beni, kendinizle karıştırmayın”
“Bu ocağın bana ait olduğu yönünde bir söylem var. Hatta köye gidilip `Ya burada başkanın ocağı var mı?` diye köylülere sorular sorulduğunu öğrendik” diyen Başkan Gökhan; “Arkadaşlar, beni kendileriyle karıştırıyor herhalde. Benim her şeyim açık. Ben hesabımı Çanakkale halkına veriyorum. Ama hiç olmazsa bizi rahat bırakın. Birbirinizi yiyin bizi ilgilendirmiyor. Ama bir belediye başkanını konu alan asılsız haberlerden vazgeçin. Çanakkale halkı bu tür asılsız haberlere inanmayın. Çünkü hepsi yalan yanlış uydurma, kafaları karıştırmaya yönelik mesnetsiz haberler. Eğer bu tür haberler devam ederse önümüzdeki mecliste daha açık ve net konuşurum. Çanakkale halkıyla herşeyi daha net paylaşırım. O bakımdan kendilerine biraz daha çeki düzen vermelerini tavsiye ediyorum” şeklinde konuştu.
 
“Kazdağları`ndaki tehlikeye dikkat çekiyoruz”
Kazdağları`ndaki siyanürle altın işletmeciliğine karşı durmaya devam edeceklerinin altını çizen Başkan Gökhan; “Siyasiler `aramada siyanür kullanılmıyor` diye beyanları var. Biz aramada siyanür kullanılıyor demedik. Biz ileride yaşanacak tehlikeyi söylüyoruz. Eğer aramada olumlu sonuç alırlarsa, o işletme sırasında siyanür kullanılacaktır. Bunu söylüyoruz. Bunu bir kez daha vurgulamak istiyorum” dedi.
 
“İşgaliye ücretlerinin indirilmesi için çalışma başlatıldı”
Kentin gündeminde yer alan esnafı zor durumda bırakan Bakanlar Kurulu`nun “İlan Reklam Vergisi, Eğlence Vergisi, İşgal Harcı, Tatil Günlerinde Çalışma Ruhsat Harcı” konularında aldığı karar ile ilgili yaşanan önemli gelişmeyi de kamuoyuyla paylaşan Başkan Gökhan; Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu`ndan yazı geldiğini ve bu yazıda işgaliye ücretlerinin indirilmesi için çalışma başlatıldığı bilgisinin yer aldığını söyledi. Başkan Gökhan; “Esnafları tedirgin eden bir Bakanlar Kurulu kararı vardı. Bu kararla birlikte fiyat artışı olduğunu tespit eden Çanakkale Belediyesi`nin personelidir. Bu konuda Birlik Başkanı ve oda temsilcileriyle birlikte toplantı yaptık. Bunun haksızlık olduğunu ve düzeltilmesi gerektiğini söyledik. Ben bu konuyu Belediyeler Birliği`ne yazdım. Birlik Başkanımızda kendisinin üst kurulu olan Ankara’daki Esnaf ve Sanatkarlar Konfederasyonu`na bildirdi. 28 Ocak günü konfederasyondan bir yazı geldi ve o yazı da `Konfederasyonumuzca yapılan girişimler sonucunda 28 Ocak 2014 tarihinde bir toplantı yapılmış. Bu toplantıda artan vergi fiyatlarının indirilmesi, belediye gruplarının yeniden bilgilendirilmesi konusunda mutabakata varılmıştır. Ayrıca belirtilen vergi ve harçların işyeri büyüklükleri ele alınacak şekilde tespit edilebilmesi için kanunda değişiklik yapılması hususunda çalışmalar başlatılmıştır` diyor. İşgaliye ücretlerini 0,60 kuruşa indirildiği duyumunu aldık. Ama daha henüz net bir bilgi yok. Bu konuda hem Konfederasyona hem de Birlik Başkanına teşekkür ediyorum” dedi.
 
“İlk biz bulduk”
Bakanlar Kurulu kararıyla işgaliye ücretlerinin arttırılmasıyla ilgili gerçeği ortaya çıkaran Çanakkale Belediyesi`nin bürokratlarına teşekkür eden Başkan Gökhan; şu şekilde konuştu: “Değerli Milletvekili de bu konuda girişimlerde bulundu. Ama sanki kendisi yapmış gibi ortaya çıkmaya çalışıyor. Bu harçlara fiyat artışı yapılırken neredeydin? Bu konuyu düzeltmiş olmak marifet değil, bunların ortaya çıkmasını sağlamak marifettir. Bu sadece bizim buna karşı çıktığımız bir olay, ya bilmediğimiz neler var? Kimlere haksızlıklar yapılıyor. Bunları bilmiyoruz. Sonuç itibariyle hizmet sunan bürokrasinin laubaliliğini gösteriyor. Bu laubalilik Bakanlar Kurulu`nu zor durumda bıraktı ve esnafın moralini bozdu. Esnaf 90 bin lirayı görünce neredeyse kalp krizi geçirecekti. Yani esnafı üzmeye değer mi? Değmez. Burada yaşanan mağduriyeti ortaya çıkaran Çanakkale Belediyesi`nin personeline teşekkür ediyorum. Bunu ilk bulan ve ortaya çıkaran Çanakkale Belediyesi`nin bürokratlarıdır. Ankara`da hiç kimsenin haberi yoktu bu işten. İlk biz bulduk. İyi ki bu durumu bildirdiler ve ortalığı ayağa kaldırarak bu işin düzelmesini sağladılar.” Yapılan konuşmaların ardından gündem maddeleri görüşüldü.
Paylaş