havadurum

Başkan Gökhan’a ilgi büyük

Çanakkale`nin mevcut Belediye Başkanı ve CHP`nin Belediye Başkan Adayı Ülgür Gökhan, dün de ziyaretlerini sürdürdü. Türk Kadınlar Birliği`nde büyük bir ilgi gören Gökhan`a ÇAGİAD ziyareti sırasında ÇAGİAD Başkanı Hikmet Sezen, “Siz zaten babacan tavrınız ile hem ÇAGİAD üyeleri arasında hem de şehirde sevilen bir insansınız” şeklinde hitap etti.

672
 
CHP`nin 30 Mart tarihinde yapılacak yerel seçimlerde tekrar aday gösterdiği, mevcut Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, ziyaretlerine devam ediyor. Gittiği yerlerde ilgi ile karşılanan Gökhan, dün de Türk Kadınlar Birliği ile Çanakkale Girişimci İşadamları ve Sanayicileri Derneği`ni (ÇAGİAD) ziyaret etti. İlk ziyaretinde Türk Kadınlar Birliği Derneği Başkanı Neriman Urgancı tarafından karşılanan Gökhan, burada kadınların üretimin içinde olmasının önemli olduğunu ifade etti. “Kadınların girişimciliğini ve üretkenliğini önemsiyoruz” diyen Gökhan, kadın derneklerine Çanakkale Belediyesi olarak destek verdiklerini bu desteğin de önümüzdeki dönemde de devam edeceğini söyledi.
 
 
“Sevilen bir insansınız”
ÇAGİAD`da, ÇAGİAD Başkanı Hikmet Sezen ve yönetimi tarafından karşılanan Başkan Gökhan, kentin işadamlarından da ilgi gördü. Ziyaret sırasında ÇAGİAD Başkanı Hikmet Sezen “Hoşgeldiniz” konuşması yaptı. Sezen, “Derneğimizin yerel yönetim ile diyalog içinde bulunması son derece önemli. Siz zaten babacan tavrınızla, hem ÇAGİAD üyeleri tarafından hem de şehirde sevilen bir insansınız. Halka temas ediyor olmanız son derece önemli. Size başarılar diliyoruz. İnşallah kavgasız, sorunsuz, güzel bir seçim süreci yaşarız. Halkın beğenisini kazanan kim ise, en iyi projeleri kim sunuyorsa o başarılı olur. Tabiki bizim gibi STK`lar da bakacaklar, değerlendirecekler, ipi de Çanakkale`ye en iyi hizmet edebilecek kişi göğüslesin diye umuyoruz” dedi.
 
 
“Çocuklarımız, yanımızda kalsın”
“ÇAGİAD şehrin büyümesinden yana, biraz daha hızlı gelişmesini isteyen bir yapıya sahip” diyen Sezen, “Ekonominin hareketlenmesi için nitelikli ve dinamik bir göç gelir diye düşünüyoruz. Çanakkale iklimi ile doğası ile bir cazibe merkezi haline gelmiş, gelmeye de devam edecek. Tabiki sizin belli hassasiyetleriniz var, bizim de var. Çanakkale`miz büyürken tahrip olmasın, sağlıklı bir şekilde büyüsün istiyoruz biz ÇAGİAD olarak. Ama böyle de kalmasın. Çanakkale`de yetişen bir sürü değerli beyinler var. Amerika`da, İTÜ`de, ODTÜ`de okuyan çocuklarımız var. Ama Çanakkale beyinleri yetiştiriyor, başka şehirlere hizmet ettiriyor. Arzumuz o dur ki, şehrimizde bu çocuklarımıza nitelikli iş imkanlarını sunalım, onların bilgi ve becerilerini Çanakkale`ye aktarmalarını sağlayalım. Çanakkale`yi el birliği ile büyütelim arzusundayız. Çanakkale`den beklentimiz bu başkanım. İnşallah olur da devam ederseniz, Çanakkale`yi daha da hızlandırarak beraber büyütelim arzusundayız” ifadelerini kullandı.
 
“Aynalı Çarşı projesi başarılı”
Sezen, turizm kenti konusuna vurgu yaparak, “Turizm kenti diyoruz ya, eğri oturup doğru konuşmak lazım. Şöyle bir turizm dokusu vermek lazım kenti. Yani kısmen yaptığınız Aynalı Çarşı Projeleri ve bağlıntılı sokaklarına yapılanlar ne kadar güzel oldu. Tebrik ediyorum. Yani bir tarihi kent havası oluşuyor. Çimenlik Kalesi ile kordon arasının birleştirilmesi şehrin dokusunu değiştirecek, kentimize güzellik katacak bir proje. İnşallah bunları hayata geçirelim, ondan sonra turizm kenti olması konusunda bir irade koyup, daha güçlü söylememiz lazım. Madem şehrimizin bir takım doğal güzelliklerinin bozulmamasını istiyoruz, hem eğitim kenti hem de turizm kenti olması yönünde atılımlar atılmalı” ifadelerini kullandı.
 
“Fikirlerinizden bizi haberdar edin”
“Eleştiri olarak almayın ama yapılması gereken bir şey olarak algılayın” diyen Gökhan, “Toplanıyorsunuz, görüş alışverişinde bulunup, bir takım çözüm önerileri ortaşa çıkıyor, bir takım fikirler ortaya çıkıyor. Ama bu fikirlerden benim haberim yok. Yani bunları bir tutanak altında bana aktarsanız, mutlaka oradan faydalanırız. Sadece siz değil tüm STK`lar bunu yapmalı. Bunu yapıp belediye gerekeni yapmaz ise eleştiri hakkınız baki olur. Belki önerileriniz içinde benim yapmakta olduklarım var o zaman ben size geri dönüş yaparım. Mesela iki yakanın birleştirilmesi konusunda, Devlet Su İşleri ile Çimenlik Kalesi`nin birleştirilmesi konusunda ben 5 yıldır yoğun bir biçimde çalışıyorum. Devlet Su İşleri`nin ön tarafını plaja kadar açtık. Yeter mi? Yetmez. Hedefimiz, Askeri Hastaneden başlayıp, Kordon`dan Çimenlik Kalesi`nin içinden, köprü ile DSİ`den Yeni Kordon`a oradan da Kepez`e kadar o sahili kullanmak. Böyle bir çalışmamız var. ama gelgelelim Çimenlik Kalesi konusunda askeriyede tıkanıyoruz. 80`den önce Askeri Hastaneye kadar gidilebiliyordu. Ondan sonra kapandı” şeklinde konuştu.
 
“Ben bu kenten belediye başkanıyım”
“Hamidiye Tabyası ile ilgili proje olduğundan bahsediliyor” diyen Gökhan, projenin Ankara’da yapılarak Çanakkale`den görüş alınmamasını eleştirdi. Gökhan, “Hatta ihale yapıldığından bahsediliyor. Ben size soruyorum; siz bu projeleri gördünüz mü? Bu kente ne yapıldığının farkında mısınız? 105 bin metrekarelik Hamidiye Tabyası`nda ne olacağını biliyor musunuz? Bilmiyorsunuz. Ben de bilmiyorum, ben bu kentin belediye başkanıyım. Kim çizdi bunu? Ankara`daki bir adam çizdi. Peki gelip burada, `Bu Hamidiye Tabyası`na ne yapalım? Ne öneriyorsunuz? İçinde ne olsun?` diye soran oldu mu? Bana da olmadı. Emin olun, iddia ediyorum, göreceksiniz ki o projeyle ilgili birçok eleştiri yapacağız. Eksik bulacağız. Çünkü bu Ankara`dan yapılacak bir iş değil. Dikkat edersiniz ben, 12 senedir belediye başkanlığı yapıyorum. Hiçbir konudu, hiçkimsenin önerisini beğenmemezlik etmemişimdir. Hiçkimseyi ötekileştirmemişimdir. Niye bana akıl lazım, bana beyin lazım, düşünecek insanlar lazım. Dolayısıyla bu ortak aklı yaratmamız lazım. Sizlerin düşüncelerini, yapılacakların beraber tartışılmasını çok önemsiyorum” dedi.
Paylaş