havadurum

Barış için bir adım da işadamlarından

Barışın kenti Çanakkale’de imzalanan dostluk protokolünün ardından işadamları da barış için önemli bir adım atıyor.

479
Çanakkale Olay Gazetesi ile Özgür Haber Gazetesi’nin imza altına alındığı dostluk protokolü, işadamlarının da imzalayacağı protokol ile taçlandırılacak. ÇASİAD (Çanakkale Sanayici ve İşadamları Derneği) Başkanı Salih Yıldız, ÇASİAD ve DiSİAD (Diyarbakır Sanayici ve İşadamları) arasında karşılıklı uzatılan ellerin sonucunda imzalanacak olan dostluk protokolünün son dönemlerde terörün etkisini yaşadığımız bir ortamda iş dünyasında, ekonomik alanda ve ticaret hayatında atılacak adımların ve inşa edilecek dostluk köprülerinin ülke genelinde de bir örnek oluşturacağına inandığını belirterek, karşılıklı diyalogların devam edeceğini ifade etti.
 
Çanakkale Olay Gazetesi ile Özgür Haber Gazetesi’nin imza altına alındığı dostluk protokolü, işadamlarının da imzalayacağı protokol ile taçlandırılacak. ÇASİAD ( Çanakkale Sanayici ve İşadamları) Başkanı Salih Yıldız ÇASİAD ve DiSİAD (Diyarbakır Sanayici ve İşadamları) arasında karşılıklı uzatılan ellerin sonucunda imzalanacak olan dostluk protokolünün son dönemlerde terörün etkisini yaşadığımız bir ortamda iş dünyasında, ekonomik alanda ve ticaret hayatında atılacak adımların ve inşa edilecek dostluk köprülerinin ülke genelinde de bir örnek oluşturacağına inandığını belirterek, karşılıklı diyalogların devam edeceğini ifade etti.
 
“Birlik ve beraberlik içinde bir tavır sergileyen ülkeye dış etkenlerin gücü de yetmeyecektir”
ÇASİAD Başkanı Salih Yıldız: “Diyarbakır başka bir ülkenin şehri değil. Bu köklü şehrin ülkemize tarihi ve kültürel zenginliğinin yanı sıra, ticari ve ekonomik açıdan yarattığı katkı önemlidir. Terörün estiği bir ortamda bu beladan kurtulmanın yolu iyi diyalogdan geçmektedir. Uzatılan eli tutmamak mümkün değildir. Birlik ve beraberlik için karşılıklı adımlar atılmalı ve diyaloglar geliştirilmelidir. Birlik ve beraberlik içinde bir tavır sergileyen ülkeye dış etkenlerin gücü de yetmeyecektir. Bu uzatılan barış ve dostluk elini tutup, bunun tüm ülke için bir örnek olmasını ve barış için atılacak adımların yayılmasını istiyoruz. Çanakkale ruhu farklıdır. Biz burada ülkenin kalbini tutup, yaşatıyoruz ve bu karşılıklı uzatılan ellerin, dostluk köprülerinin artmasını, bir horon havasına dönüşmesini istiyoruz” derken DISİAD Başkanı Burç Baysal ise dostluk protokolünü çok önemsediklerini belirtti.
 
“Barışa katkı sağlayacak”
DISİAD Başkanı Burç Baysal da ÇASİAD’la yapılacak olan dostluk protokolünü çok önemsediklerini belirterek, bu adımlara son dönemlerde daha fazla ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Baysal protokolün olumlu etkisi olacağının altını çizerek, karşılıklı atılan adımın barışa katkı sağlayacağını belirtti. Baysal tıkanmış olan siyasetin önünün açılacağını belirtti. Çanakkaleli işadamlarını Diyarbakır’da ağırlamaktan dolayı gurur duyduklarını belirten Baysal 30 yıldır birçok medeniyete beşiklik etmiş Diyarbakır ve bölge ile ilgili doğru olmayan görüntülerin ortadan kalkması için de bunun önemli bir adım olacağına inandığını kaydetti.
Paylaş