Balkan "Altın yumurtlayan tavuğa daha fazla destek olunmalı"

1275

 Turizm Haftası, 15 Nisan’da başlayacak, düzenlenecek etkinliklerle 22 Nisan’a kadar devam edecek. Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği Başkanı İsmet Balkan, Turizm Haftası’nı gazetemiz Çanakkale OLAY’a değerlendirdi. Balkan, turizme ‘altın yumurtlayan tavuk’ benzetmesi yaparak biraz daha önem gösterilmesi gerektiğini söyledi. Ekonomik kriz döneminde 2019 turizminin iyi sinyaller vermediğini söyleyen Dernek Başkanı Balkan, özellikle bu dönemde daha fazla ilgi ve önemin gösterilmesi gerektiğini ifade etti. Turizm Tanıtma Derneği olarak, çeşitli çalışmalarda da bulunduklarını söyleyen Balkan, 24-25 Nisan tarihlerinde ANZAC törenlerine gelecek olan gazetecileri Çanakkale’de misafir edip, daha fazla kalmalarını sağlamaya çalışacaklarını söyledi. Balkan; “Çanakkale’nin en önemli gelir kaynağı turizm ama turizme her yönden katkı sağlanması, her yönden dikkate alınması, turizmcilerin sorunlarının Çanakkale turizm geleceğinin de daha çok konuşulduğu bir hafta olması gerekiyor. Dolayısıyla sadece kısa vadeli değil, uzun vadeli planların yapılması gerekiyor. Belki de bugünden 2020 turizminin konuşulması gerekiyor. Fakat böyle bir yaklaşım göremediğimiz için bu konuda biraz muzdaripiz” dedi. Turizm Tanıtma Derneği Başkanı Balkan; “Ben, herkesi Turizm Tanıtma Derneği Başkanı olarak turizme hizmet etmeye davet ediyorum. Televizyonlara baktığımızda 2019’un çok iyi geçeceğini gözlemleyebiliyorduk. Fakat gelişmeler, çok da iç açıcı değil. Önceki gün Gelibolu Yarımadası’ndaydım. Önceki yıllarda yüzlerce otobüsün giriş çıkış yaptığı Nisan ayında bu yıl, sadece iki otobüs dolaşıyor. Bugün Troya’ya geldik ve bizim haricimizde başka otobüs yoktu. Açıkçası turizm, şuanda çok iyi sinyaller vermiyor. Altın yumurtlayan tavuğa biraz daha destek olunması gerekiyor” ifadelerini kullandı. 

 
“Çanakkale’nin en önemli gelir kaynağı turizm”
Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği Başkanı İsmet Balkan, Turizm Haftasını değerlendirerek; “Turizm Haftası, çok önemli bir sektörün geniş kitlelere yayılmasına vesile olan bir haftadır. Daha çok turizmin konuşulması gerektiği, turizmcilerin sıkıntılarının veya Çanakkale turizminin gelişmesi için yapılması gereken doğru yol haritalarının belirlenmesi gereken bir haftadır. Bu açıdan da Turizm Haftası’nı Turizm Tanıtma Derneği olarak çok önemsiyoruz. Valiliğin oluşturduğu bir komisyon var, burada da yer aldık. Fakat bazı etkinliklerin iptal olduğu yönünde bilgi geldi. Bu duruma tabi ki, çok üzüldük. Çanakkale’nin en önemli gelir kaynağı turizm ama turizme her yönden katkı sağlanması, her yönden dikkate alınması, turizmcilerin sorunlarının Çanakkale turizm geleceğinin de daha çok konuşulduğu bir hafta olması gerekiyor. Dolayısıyla sadece kısa vadeli değil, uzun vadeli planların yapılması gerekiyor. Belki de bugünden 2020 turizminin konuşulması gerekiyor. Fakat böyle bir yaklaşım göremediğimiz için bu konuda biraz muzdaripiz” dedi. 
 
“Turizmin daha fazla ciddiye alınması gerekiyor”
Turizm Tanıtma Derneği Balkan; “Biz Turizm Tanıtma Derneği olarak, Avustralya’dan, Yeni Zelanda’dan gazetecileri Çanakkale’ye davet ettik. Amacımız, 24-25 Nisan’da ANZAC törenlerine gelen kişilere Çanakkale Turizm Tanıtma Derneği olarak, seslenip, onların daha uzun bir süre kalmaları için çalışmalar yapıyoruz. Biz, Turizm Haftası’nda kordonda Troiatlon Festivali’nin tanıtımı için bir stant açacaktık. Fakat stantların iptal olmasından dolayı üzüldük. Fakat turizmin daha fazla ciddiye alınması gerekiyor. Bu sektörden taksicisi de gelir elde ediyor, esnafı da gelir elde ediyor. Fakat sektör, resmen üvey evlat konumunda. O bakımdan Turizm Haftası’nın değerlendirilmesi gerekiyordu. Ben, herkesi Turizm Tanıtma Derneği Başkanı olarak turizme hizmet etmeye davet ediyorum. Televizyonlara baktığımızda 2019’un çok iyi geçeceğini gözlemleyebiliyorduk. Fakat gelişmeler, çok da iç açıcı değil. Önceki gün Gelibolu Yarımadası’ndaydım. Önceki yıllarda yüzlerce otobüsün giriş çıkış yaptığı Nisan ayında bu yıl, sadece iki otobüs dolaşıyor. Bugün Troya’ya geldik ve bizim haricimizde başka otobüs yoktu. Açıkçası turizm, şuanda çok iyi sinyaller vermiyor. Altın yumurtlayan tavuğa biraz daha destek olunması gerekiyor. Ben, krizden dolayı turizmde düşüş yaşandığını ama bunun gündeme taşınıp, problemin halledilmesi için gerekli bilincin henüz yerleşmediğini üzüntüyle gözlemliyorum” ifadelerini kullandı.
(Baykal Sağlam)
Paylaş