havadurum

Ayvacık kavgası büyüyor

İl Genel Meclisi’nde yaşanan Ayvacık polemiğine CHP’li meclis üyesi Şerafettin Alkan da dahil oldu. 2013 yılının ilk toplantısında meclis üyelerinin tartışmasına neden olan Ayvacık polemiği dün de sürdü. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantıda söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Şerafettin Alkan, yaptığı konuşmada Ayvacık ilçesinde yaşanan sorunları gündeme getirerek AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Menteşe’ye sataştı.

1004
Ayvacık ilçesindeki yatırımlardan AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Menteşe’nin haberinin olmadığını ifade eden CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Şerafettin Alkan; “Ayvacık ilçesine yapılan yatırımlar var ama bundan herhalde Mustafa Menteşe’nin haberi yok. Ya da ona söylemiyorlar veya haberi yok. Ayvacık Belediye Başkanı, ilçe için Mustafa Menteşe’den daha fazla çalışıyor” dedi.
 
2013 yılının ilk toplantısında meclis üyelerinin tartışmasına neden olan Ayvacık polemiği dün de sürdü. Meclis üyeleri, İl Genel Meclisi’nin Ocak ayı 2. oturumunda bir araya geldi. Gündem maddelerinin görüşülmesinin ardından toplantıda söz alan CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Şerafettin Alkan, yaptığı konuşmada Ayvacık ilçesinde yaşanan sorunları gündeme getirerek AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Menteşe’ye sataştı. Sataşmalar nedeniyle İl Genel Meclis Başkanı Ali Rıza Tekin, meclis üyelerini sık sık uyarmak zorunda kaldı.
 
“Ayvacık Belediye Başkanı, Mustafa Menteşe’den daha fazla çalışıyor”
Ayvacık ilçesindeki yatırımlardan AKP’li İl Genel Meclis Üyesi Mustafa Menteşe’nin haberinin olmadığını ifade eden CHP’li İl Genel Meclis Üyesi Şerafettin Alkan; “Ayvacık ilçesinde yaşanan sorunları gündeme getiren Ali Akıncı’ya katılıyorum. Çünkü, köyleri geziyoruz ve sorunları yerinde görüyoruz. Ancak, Mustafa Menteşe’nin gittiği köyler belli. Her köye gitmiyor. Gidemiyor zaten. Nusratlı Köyü’nün sahile inen yolunu gündeme getirmiştim. Bu köyde eski başbakanlarımızdan Yıldırım Akbulut ikamet ediyor. Bu yolun en kısa zamanda yapılması gerekiyor. Ayvacık ilçesine yapılan yatırımlar var ama bundan herhalde Mustafa Menteşe’nin haberi yok. Ya da ona söylemiyorlar veya haberi yok. Ayvacık Belediye Başkanı, ilçe için Mustafa Menteşe’den daha fazla çalışıyor” dedi. Bunun üzerine Alkan’a konuşmasına müdahale eden Menteşe’nin “Sen AK Parti’ye mi geçtin?” ifadesi ise il genel meclis üyelerini gülme krizine soktu.
 
“Ayvacık yolları çok kötü”
Ayvacık ilçesinde bulunan yolların son durumundan bahseden Alkan; “Ayvacık ilçesinin bir çok sorunu var. Bütün yollarında çukurlar var. Bilhassa sahil yollarında bu çukurlardan görebilirsiniz. Gerçekten yolların durumu çok kötü. Mustafa Menteşe, bir önceki toplantıda TARİŞ’ten bahsetti. Mustafa Menteşe, TARİŞ’in kuruluş amacını bilmez” diye konuştu.
 
“Zeytin üreticisi perişan”
Zeytincilik ile ilgili de bazı sorunlara değinen Alkan, “Zeytin üreticisi perişan durumdadır. İnsanlar, ağacın dibine düşen zeytini para etmediği için toplamıyor. Zeytinyağının fiyatı en az 7 lira olmalı. Gerçekten zeytin üreticisi çok zor durumdadır” dedi. Yapılan konuşmanın ardından KOSGEB Müdürü Erdoğan Yüksel ise, Çanakkale’de KOSGEB’in yapmış olduğu faaliyetler ile ilgili meclis üyelerine bilgiler verdi.
Paylaş