havadurum

"Atatürkçü asker olmasaydı senin gücün yeter miydi?.."

608
15 Temmuz darbe girişiminin yıl dönümü dolayısı ile tüm Türkiye’de programlar düzenleniyor.  Yıldönümünde günler asılan 15 Temmuz afişlerinde yer alan asker fotoğrafları nedeni ile büyük tepki çekti. Birçok kurum ve STK afişler ile ilgi suç duyurusunda bulunacaklarını açıklarken, Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’da konu ile ilgili açıklamada bulundu. Afişleri Türk askerine yapılan en büyük haksızlık olarak gören Başkan Gökhan; “Afişlerde askeri rencide ediyorlarmış gibi bir görüntü var. Orada, FETÖ’cü olmayan asker onlara karşı dik duruyor olacak” dedi. Askerin ve polisin yardımı olmasa gerçekleştirilmek istenen darbeye gücün yetmeyeceğinin altını çizen Başka Gökhan; “Atatürkçü, laik, demokrasiye inanmış Türk Ordusu’nun mensupları, polis ve jandarma halkla beraber buna engel oldu. Orada darp edilen, boynu kesilen askerler var. Onların ne günahı var. Sen elebaşını kaçır, ondan sonrada askeri bu şekilde göster. Bu ayıptır” şeklinde konuştu.   
 
 
“Türk askerine yapılmış en büyük haksızlık”
Afişleri çok kötü ve Türk askerine yapılmış en büyük haksızlık olarak değerlendirdiğini ifade eden Gökhan; Üstelik, afişlerdeki Tür askeri de değil. Amerikan askerini afişlerin üstüne koymuşlar. Onlar için Amerikan askeri diyorlar. Yazıktır. Türk askerini böyle küçük düşürecek tarzda, Türk askerini ağlayarak göstermek. Türk askeri dik durur. O afişler rezillik. Büyük rezillik. Afişlerde askeri rencide ediyorlarmış gibi bir görüntü var. Türk askeri dik duruyor olacak. Orada FETÖ’cü olmayan asker onlara karşı dik duruyor olacak. Burada, Millet buna engel oluyor zannediyorlar” dedi. 
 
“Elebaşını kaçır, askeri bu şekilde göster”
Atatürkçü asker ve polisin desteği olmadığı takdirde, girişimin engellenmesine gücün yetmeyeceği vurgusunu yapan Gökhan; “Atatürkçü ordu, asker, polis olmasaydı ne olacaktı? Senin gücün ona yeter miydi? Sadece İstanbul’da mı oluyor bu hadise.  Buna engel olan halkla beraber, Atatürkçü, laik, demokrasiye inanmış Türk Ordusu’nun mensupları ile polis ve jandarma halkla beraber buna engel oldu. Orada darp edilen, boynu kesilen askerler var. Onların ne günahı var. Sen elebaşını kaçır, ondan sonrada askeri bu şekilde göster. Bu ayıptır.
(Eren Aşnaz)
Paylaş