havadurum

AKP’li üye Gezi Parkı’na tahammül edemedi!

Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın Haziran ayı meclis toplantısında Gezi Parkı direnişinin birinci yılı nedeni ile yaptığı açıklamaları AKP`li Meclis üyesi Huriye Doğancı tarafından “Yeter artık, toplantıya geçelim” sözleri ile kesildi. Başkan Gökhan, “Bu benim inisiyatifimdedir. Ben konuşurken de lütfen müdahale etmeyiniz” diyerek Doğancı`ya cevap verirken, Doğancı`nın tavrı diğer meclis üyeleri tarafından da yadırgandı.

1125
 
 
Çanakkale Belediye Meclisi Haziran ayı olağan toplantısını dün gerçekleştirdi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan`ın açılış konuşması ile başlayan meclisin en önemli konuları Soma`da yaşanan maden faciası, 24 Mayıs`ta Gökçeada açıklarında yaşanan deprem ve Gezi Parkı direnişinin birinci yıl dönümü idi. Belediye Başkanı Ülgür Gökhan, meclis açılış konuşmasını yine bir aylık değerlendirme ile yaptı. Değerlendirmesine Soma`da yaşanan maden faciasına değinen Başkan Gökhan, “Soma`da yaşanan facia hepimizi derinden üzmüştür. Ölümler bu işin fıtratında değildir, hükümetin fıtratındadır. Burada hükümetin ihmali vardır. Dolayısıyla bu noktada bir kez daha ihmaller ve denetimsizlikler sonucunda ölen tüm şehit emekçileri bir kez daha burada saygı ve minnetle anmak istiyorum. Soma ile bir düşüncem var. onu da sizlerle paylaşmak istiyorum. Orada yaşamını yitiren 301 madencinin çocukları var. onları tespit etmeye çalışıyoruz. Onları Çanakkale`ye getirip misafir etmeyi düşünüyorum. Maalesef ikinci faciayı da deprem ile yaşadık. Çok şükür can kaybı yok ama ciddi bir korku yaşandı. Özellikle Gökçeada`da bazı ciddi hasarlar olduğunu biliyoruz. Çanakkale`de de bazı yapılarda ve kamu binalarında hasarlar var” dedi.
 
 
“Gezi Parkı bir demokrasi hareketidir”
“Yine geçen ayın içinde Gezi olaylarının yıl dönümüydü” diyen Başkan Gökhan, “Yıl dönümünde yitirdiğimiz gençlerimizi de minnet ve saygıyla anıyorum. Demokrasi uğruna özgürlükler uğruna canlarını veren gençlerimizi bir kez daha rahmetle ve minnetle anmak gerekir. Gezi Parkı eylemleri sırasında hükümeti devirmeye yönelik, ya da devleti yok etmeye yönelik herhangi bir kalkışma yoktu. Haksızlıklar yapıldı, iftiralar atıldı. Koskoca devlet yöneticileri olmamış olayları olmuş gibi, camilerde içki içildiği gibi, başörtülü kadınlara saldırılmış gibi iftiralarda bulundular. Ama aslı baskıya, özgürlüklerinin kısıtlanmasına karşı toplumun tepkisini ortaya koymasıdır. Demokrasi arayışıdır, özgürlük arayışıdır, bunu ne kadar yok sayarlarsa saysınlar, bu gerçeği değiştiremezler. Ben de oradaydım, ben kendi gözlerimle gördüm” ifadelerini kullandı.
 
Tahammül edemedi!
Gökhan konuşmasına devam ederken, AKP`li Meclis üyesi Huriye Doğancı`nın, çevresindeki AKP`li meclis üyelerine hafif yüksek bir sesle “Yeter artık” dediği duyuldu. Başkan Gökhan`ın konuşması sırasında AKP`li Doğancı`nın “ben de oradaydım” gibi belli belirsiz söylemlerine anlam veremeyen Başkan Gökhan, “Efendim” diyerek anlamadığını söyledi. Doğancı ise, “Orada ben de vardım. Yani biraz daha konuyu toparlayıp, toplantıyı başlatırsak memnun olurum” demesi üzerine Başkan Gökhan, “O benim inisiyatifimdedir. İsterseniz ben konuştuktan sonra söz alabilirsiniz. Usul budur hanım efendi. Ben konuşurken de lütfen müdahale etmeyiniz. Sonra söz alıp eleştirinizi yaparsınız. Evet, Gezi Parkı demokrasi hareketidir. Bu açık ve nettir” dedi. Toplantı sırasında Gezi Parkı olaylarının her konuşulduğunda Doğancı çeşitli hareketlerle rahatsız olduğunu ifade ederken, AKP`li meclis üyesinin bu tavrı diğer meclis üyelerince de anlamlandırılamadı. AKP Grup Başkanvekili Kadir Eren Kemerli`nin de bir ara dönerek Doğancı`yı uyardığı görüldü. Başkan Gökhan`ın konuşmasını bölecek kadar söyleyecek bir şeyleri olduğu düşünülen Doğancı`nın daha sonra konuyla ilgili söz almaması da dikkat çekti. Doğancı`nın bu tavırları değir meclis üyeleri tarafından yadırgandı.
Paylaş