havadurum

Ahmet Alp için teyakkuza geçildi

670
SMA Tip-1 hastası Ahmet Alp için zaman gittikçe daralıyor. 3 aylık iken girdiği yoğun bakım odasında 15 aydır mücadele veren Ahmet Alp bebeğin almaması gereken üç kilo ve süre olarak üç ayı kaldı. Bugüne kadar düzenlenen onlarca yardım kampanyasında henüz sonuca varılamadı. Ahmet Alp`in tedavisi için toplam 2.3 milyon dolar gerekiyor. Zamanı daralan Ahmet Alp için bir araya gelen gönüllüler İskele Meydanı`nda yardım kermesi düzenledi. Valilik onaylı yardım kampanyasında ve çeşitli ürünlerin satıldığı kermeste toplanan gelirler, Ahmet Alp bebeğin tedavisi için oluşturulan fon havuzuna aktarılacak. Ayrıca kermes kapsamında Saat Kulesi Meydanı`nda bulunan Köfteci Erdal da Pazar günü elde ettiği geliri Ahmet Alp`e bağışlayacağını duyurdu. Düzenlenen kermes ile ilgili bilgi veren Ahmet Alp gönüllüsü Mine Şahin; "Ahmet Alp, 19 aylık. 16 aydır SMA hastası. Ahmet Alp`in yaş olarak 3 ayı kaldı, almaması gereken üç kilosu kaldı. Yaşına girmeden, üç kiloyu almadan bu parayı toplamamamız gerekiyor. Yarıyı geçtik, bu kermesi de ona yardım için yapıyoruz. Her gün Yeni Kordon ve Eski Kordon`da gezici stant da açıyoruz. Elimizden geleni yapıyoruz, ekstra bağışlar da topluyoruz. Kayıtlı kumbaralarımız var. Valilik onaylıyız" dedi.
"Hiçbirimiz daha Ahmet Alp`i görmedi"
Ahmet Alp için gönüllü olduklarını belirten Mine Şahin; "Hiçbirimiz daha Ahmet Alp`i görmedi. Bu üç ay bitmeden Amerika`ya bir uçuralım onu... İyileştikten sonra hepimiz inşallah göreceğiz. Şu an İzmir`de Ege Üniversitesi`nde. İyi olacak diye düşünüyoruz" dedi. 
 
Bağış için...
Ahmet Alp bebeğin tedavisine bağış için IBAN No: TR24 0006 0000 0093 8208 79 Recep Güven- Yapı Kredi Bankası, Telefon No: 0543 334 5287, Instagram bağış sayfası: sma_ahmetalp
 
Çanakkale Belediyesi de kampanya düzenliyor
Öte yandan Çanakkale Belediyesi`nden Alp bebeğe yardım için yapılan çağrıda; "Ahmet Alp bebeğe umut olmak için sizler de cep telefonlarınızdan HAYAT yazıp, 1735`e mesaj göndererek bağışta bulunabilirsiniz (Turkcell ve Türk Telekom hat). Aynı zamanda, TR240006701000000093820879 nolu IBAN numarasına da bağışta bulunabilirsiniz" denildi. Çanakkale Belediyesi`nin bir diğer yardım kampanyasında ise; "Çanakkaleli SMA hastası bebeğimiz Ahmet Alp için el ele verme zamanı. Destek olmak isteyen kentlilerimiz cep telefonlarından HAYAT yazıp 1735`e mesaj göndererek 1 SMS karşılığı 10 TL bağışta bulunabilirler (Turkcell hat )Aynı zamanda Ahmet Alp`in sosyal medya hesaplarındaki hesap numarasına da desteklerinizi iletebilirsiniz" denildi.
(Atakan Alkış) 

 

Paylaş