havadurum

ADD’den alternatif 18 Mart etkinliği

ADD Çanakkale Şubesi Başkanı Necmi Akyalçın yaptığı basın açıklaması ile alternatif 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Deniz Zaferi programı düzenlediklerini bildirdi.

753
 
Geçen sene Çanakkale Valiliği’nin yazılı emri ile stadyumda düzenlenen anma etkinliğine alınmadıklarını belirten Atatürkçü Düşünce Derneği Çanakkale Şubesi  Başkanı Necmi Akyalçın bu yıl ikinci kez alternatif Çanakkale Zaferi Anma Etkinliği düzenlediklerini belirtti.
 
Çevre İllerden gelen ADDlilerin de stadyuma alınmadığını belirten Akyalçın “İçeriye dışarıdan getirdikleri insanları almışlar ve bize stadyum dolu olduğu için giremezsiniz dediler. Maalesef Çanakkale’de böyle bir fiili uygulama ile karşı karşıyayız ve bizde ADD olarak halk kendi bayramını kutlar diyoruz ondan dolayı kendi programımızı hazırladık. ADD Genel Başkanı Tansel Çölaşan ve diğer şubelerden gelen arkadaşlarımızla birlikte Cumhuriyet Meydanında bulunan Atatürk heykeline çelenk koyacağız, eğer alınırsak stadyumdaki korteje katılacağız daha sonra Türkan Saylan Sosyal Tesisleri’nde düzenlediğimiz panele katılacağız” dedi.
 
Gün boyu etkinliklerinin devam edeceğini belirten Akyalçın akşam düzenlenecek olan fener alayına katılacaklarını ve Cumhuriyete, Çanakkale’ye ve Çanakkale Zaferi’ne sahip çıktıklarını göstereceklerini belirtti.
Paylaş