“Sultanlar 1. Lig’de kalacak”

Çanakkale Belediyespor Bayanlar Voleybol Takımı Antrenörü Üzeyir Özdurak, baraj maçlarına avantajlı gideceklerini ve başarılı olacaklarını söyledi

420
Tecrübeli hoca Üzeyir Özdurak, Vakıfbank maçıyla ilgili yaptığı değerlendirmede, Dünya ve Avrupa Şampiyonu bir takımla oynadıklarını, güçlü rakipleri karşısında ellerinden geldiğince mücadele etmeye çalıştıklarını söyledi. Bazı oyuncuların sakatlıkları bulunduğunu, onları fazla zorlamadan uygun rotasyonla maçı tamamladıklarını anlatan Özdurak, "Oyuncularımızın geneldeki performansını beğendim. Lamas`ı riske etmedim, çünkü ayağı burkulmuştu. Ela`nın da omuzunda sakatlığı vardı. Onu da 2 set idare ettik. İdareli kullanmaya çalışıyoruz oyuncularımızı" dedi. Özdurak, İlbank`ın Beşiktaş`ı 3-0 mağlup etmesiyle biraz rahatladıklarını belirterek, "Büyük ihtimalle baraj maçlarına avantajlı gideceğiz. İnşallah geçen sezondaki sıkıntıları yaşamayacağız" diye konuştu.
 
Baraj Etabı (Ligden düşme)
1.Etap müsabakaları sonunda Bayanlarda 9., 10. 11 ve 12. sırayı alan takımlar 1.Etaptaki puanlarını BARAJ ETABINA taşırlar. 4 takım (9., 10. 11 ve 12.) Federasyonca belirlenen 2 ilde, 3’er günlük lig usulü, 2 devreli turnuva maçları oynarlar. 1.Etapta alınan puanlar ile 2. turnuvadaki alınan puanların toplamı sonunda son iki sırayı alan (11. ve 12.) takımlar 2. lige düşerler.
(Baraj etabının fikstür sırası: 1.etaptaki lig sırası olacaktır.)
Paylaş