havadurum

“Sorularımıza, haklı olduğumuz için yanıt verilmiyor...”

823
Çanakkale’de tepkilerin odağı olan ÇOMÜ yönetimi, her türlü eleştirinin ardından resmi sitesinde kamuoyu açıklaması yaparken, aradan geçen süreye rağmen Eğitim-Sen’in sorularına yanıt vermedi. ÇOMÜ’de idari personel ve öğretim üyelerinin özlük haklarının ihlal edildiğini bildiren Eğitim-Sen Çanakkale Şube Yürütme Kurulu’nun 12.12.2011 tarihinde yapmış olduğu basın açıklamasında yer alan üniversitede yandaş kadrolaşma iddialarına ÇOMÜ yönetiminin yanıt vermemesi dikkat çekiyor.
 
Konu ile ilgili açıklama yapan Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Telat Koç, sendika olarak yönelttikleri sorulara ÇOMÜ yönetiminin suskun kaldığını söyledi. Yöneltilen sorulara 12 Aralık tarihinden bu yana suskun kalan ÇOMÜ yönetiminin Eğitim-Sen’i haklı bulduğunu düşündüklerini ifade eden Koç; “Sayın rektörün bu davranıştan geri döneceğini düşünüyoruz. Çünkü, Cambridge Üniversitesi olma yolundaki bir üniversite bu şekilde davranır diye düşünüyoruz. Ama üniversitenin bizim sorularımıza yanıt vermemesini, sorularımızı doğru ve haklı bulduğu düşüncesinden hareketle ve onayladığı için yanıt vermediğini düşünüyoruz. Sayın Akdemir’in açıklamaları da bizim açıklarımızı destekler niteliktedir. Bunun da değerlendirmeye alınması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.
 
“Makam kişilere özgü bir şey değildir”
Makamların kişilere özgü olmadığını kaydeden Koç; “ÇOMÜ Rektörü sayın Sedat Laçiner, Eğitim-Sen olarak bizimle görüşmeyi dahi kabul etmedi. Bu makam kişilere özgü bir şey değildir. O makama her zaman destek vermek bizim görevlerimizden birisidir. O amaçla, biz görüşme talebi etmiştik. Kendisinin de seçim bildirgesinde ifade ettiği gibi, üniversitenin bütün bileşenlerini ve bütün potansiyelini ötekileştirmeden tüm kesimleri kucaklayacağı şeklinde ifade vardı. Ama rektörlüğün bu tavrını biz de anlayamadık” dedi.
Paylaş