havadurum

“Meclis kararının takipçisi olacağız”

Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, Çanakkale Belediye Meclisi`nin Atikhisar Barajı su havzasının doğal sit alanı ilan edilmesi yönündeki ilke kararının takipçisi olacaklarını açıkladı.

Çanakkale’de merkeze bağlı Serçiler Köyü ile Terziler köyü arasında çalışması planlanan altın madenini, kenti harekete geçirdi. Çanakkale Belediye Meclisi`nin aldığı Atikhisar Barajı su havzasının doğal sit alanı ilan edilmesi ile ilgili karar konusunda açıklamada bulunan Nalbant, kentin içme ve kullanma suyunun karşılandığı tek su kaynağı olan Atikhisar Barajı`nın korunması yönündeki çalışmaları önemli bulduklarını ifade ederek; “Bu çözüm için bir adım olabilir ama yeterli değildir” dedi.

1015
 
 
Çanakkale’de merkeze bağlı Serçiler Köyü ile Terziler köyü arasında çalışması planlanan altın madenini, kenti harekete geçirdi. Çanakkale Belediye Meclisi`nin aldığı Atikhisar Barajı su havzasının doğal sit alanı ilan edilmesi ile ilgili karar konusunda açıklamada bulunan Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, kararın takipçisi olacaklarını açıkladı. Kentin içme ve kullanma suyunun karşılandığı tek su kaynağı olan Atikhisar Barajı`nın korunması yönündeki çalışmaları önemli bulduklarını ifade eden Nalbant, “Bu çözüm için bir adım olabilir ama yeterli değildir” dedi. Bilindiği gibi Çanakkale Belediye Meclisi aldığı ilke kararı ile Atikhisar Barajı su havzasının doğal sit alanı ilan edilmesini istemişti. Çanakkale Belediye Meclisi, aldığı kararı ilgilisi olan İl Genel Meclisi’ne, Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’na ve Kültür ve Tabiat Varlıkları Koruma Kurulu’na iletmek üzere çalışmalarını sürdürüyor.
 
“Herkes karşı çıkmalı”
Çanakkale Çevre Platformu Dönem Sözcüsü Hicri Nalbant, konuyla ilgili açıklamasında herkesin bu durumun farkında olarak karşı çıkması gerektiğini bildirdi. Nalbant, “Çanakkale Belediye Meclisi`nin aldığı bu kararı önemli buluyoruz, bu konuda kararın ve uygulayıcı kurumların takipçisi olacağız. Ancak biliyoruz ki bunlar sit alanlarını ya da milli parkları tanıyacak durumda değiller. Bu çalışmalara kesin çözüm herkesin birlikte karşı çıkması ve altıncı firmaların kentimizden gitmeleridir. Bu onların işini zorlaştıracaktır ama kesin olarak engellemeyecektir. Çanakkale Belediyesi`nin bu noktadaki hassasiyetini biliyoruz, çalışmalarına da destek veriyoruz. Ancak dediğim gibi herkes karşı çıkmalı” dedi.
Paylaş