havadurum

“Küçükkuyu’yu sosyal belediyecilik ile tanıştıracağız”

Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, gazetemiz Çanakkale OLAY`a yaptığı açıklama-larında beldedeki çalışmalarını anlattı. Alt yapı ve ulaşım gibi önemli çalışmalara imza attıklarını dile getiren Balkan; “Bu dönem, Küçükkuyu`da `İnsan`a dair ne yapılabilirse, imkanlarımız el verdiğince hayata geçireceğiz. Sosyal belediyecilik anlayışımız ile hizmetlerimizi yapacağız” dedi.

628
 İkinci dönemini de büyük bir farkla kazanarak yeniden başkanlığa seçilen Küçükkuyu Belediye Başkanı Cengiz Balkan, geçmiş dönemin değerlendirmesini yaparak, gelecek dönem için planlamalarını anlattı. Alt yapıya dair tüm çalışmaları büyük ölçüde bitirdiklerini dile getiren Balkan, “Beldemizde geçen dönem ağırlıklı olarak altyapıya yöneldik” dedi. “Küçükkuyu`nun kanalizasyon alt yapısı yoktu” diyen Başkan Balkan, “Biz bütün enerjimizi alt yapıya verdik. Kanalizasyonu yüzde 80`e yakınını bitirdik, arıtma ile bütünleştirdik. Şuanda Küçükkuyu`da 70 bin kişilik arıtma çalışıyor ve beldemizin arıtılmayan bir tek damla suyu denize verilmiyor. İçme suyu problemimiz yok. Otopark, terminal gibi sorunlarımızı da çözdük, ulaşım noktasındaki yatırımlarımızın tamamını bitirdik. Kısacası, geçen dönem yerel yönetimin yapması gereken asli görevlerimizi büyük oranda yaptık” ifadelerini kullandı.
 
“İnsana yatırım yapacağız”
“Önümüzdeki dönem daha çok `insana` yatırım yapacağız” diyen Balkan, “Ne yapacağız? Etüd merkezi, sağlık merkezi gibi yatırımlarımız olacak, engellilere, yaşlılara, kadınlara yönelik projelerimiz var. Çevreye yatırım yapacağız. Şunda zaten 160 tane köpeğimizin olduğu büyük bir hayvan barınağımız var, orada her türlü sağlık hizmetini veriyoruz. Bildiğiniz gibi dershaneler kapanıyor, bir etüd merkezi binamızın fiziki koşullarını bitirmek üzereyiz, Eylül ayında deneyimli öğretmenlerle ücretsiz etüd merkezi ile çocuklarımıza eğitim hizmeti vereceğiz ki bu bizim için çok önemli. Sağlık merkezini açacağız, 7 gün 24 saat hizmet veren bir sağlık merkezimiz olacak. Yürüyüş yollarımız, bisiklet yollarımızı yapacağız, kent ormanı, çok katlı otopark, organik pazar projemiz var. Yani Küçükkuyu`da `İnsan`a dair ne yapılabilirse, imkanlarımız el verdiğince hayata geçireceğiz. Sosyal belediyecilik anlayışımız ile hizmetlerimizi yapacağız” şeklinde konuştu.
 
“Termal turizme yöneleceğiz”
eğitim, sağlık ve çevre yatırımlarına ağırlık vereceklerini ifade eden Balkan, turizm konusunda da belde halkına ve Çanakkalelilere termal turizm müjdesi verdi. Balkan, “Limanı düzenleyeceğiz bu dönem. Yat turizmine açmak gibi bir niyetimiz var. zeytinimizi ve zeytinyağımızı marka haline getirebilmek için her yıl Zeytin Kurtuluş şenlikleri düzenliyorduk, ancak bu yıl araya seçim girdiği için yapamadık. Önümüzdeki dönemde bu türlü etkinliklerimize ağırlık vereceğiz. Geçtiğimiz beş yılda zeytinimizin ve zeytinyağımızın marka olması noktasında ciddi çalışmalarımız oldu, bunlara devam edeceğiz. Termal turizm projemiz var. Belediye terminalinin bulunduğu alanın üst tarafında yaklaşık 30-40 dönemlik bir alanda 5 yıldızlı devre tatil şeklinde bir termal Turizm projemiz var. Bununla da sezonu biraz daha uzatmayı amaçlıyoruz” dedi.
Paylaş