havadurum

“Geleceğin Türkiye’sini Birlikte Kuralım!”

Cumhurbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş Çanakkale Seçim Koordinasyonu`ndan yapılan açıklamada “Üç adayın ama iki ayrı çizginin yarıştığı bu seçimlerde, temsil ettiğimiz çizgi; halkın doğrudan kendini yönettiği, farklılıklarını özgürce ve gururla ifade ettiği, geleceği hakkında söz üretip karar sahibi olduğu bir dünyayı ifade ediyor” dendi.

691
 
 
Cumhunbaşkanı Adayı Selahattin Demirtaş Çanakkale Seçim Koordinasyonu`ndan yapılan açıklamada yapılan çalışmalar ve seçimlerdeki ilkeleri ile ilgili bilgiler verildi. Demirtaş`ın seçim ilkelerinin diğer adaylardan temelden ayrıldığı ifade edilen açıklamada iki anlayışlı üç adayın yarıştığı belirtildi. “Yeni Bir Yaşam Çağrısı” sloganı ile çıkılan yolda “Türkiye’ ye sadece yeni bir Cumhurbaşkanı değil, aynı zamanda yeni bir yaşam öneriyoruz. Çağrımız; Türkiye’ deki bütün halkların, kimlik, kültür ve inançların birlikte, birbirine benzemeden, birbirini benzetmeden, farklılıklarıyla bir arada, özgürce, eşitçe, yepyeni bir yaşam inşa etmeleri içindir” dendi. “Türkiye artık bir yol ayrımında. Ya devlet otoritesini daha da pekiştirecek ya da bütün ezilenlerin onurlu yaşam özlemlerini gerçekleştirecek radikal demokratik adımlarla, köklü değişim yoluna girecek” denilen açıklamada “Toplum üzerinde yükselen otoriter, antidemokratik, bürokratik ve cinsiyetçi devlet anlayışına ve yönetim algısına inat; sokakta halkın yanında halkla beraber olan, yönetilmeyi değil, birlikte yönetmeyi esas alan, kişilere değil halklara kazandıracak, etnik, dinsel, cinsel, kültürel ve sınıfsal her türlü ayrımcılığın karşısında, sesi duyulmayanın, iktidar sahibi olmayanın, güçsüz kılınanın, ötekileştirilenin yanında bir Cumhurbaşkanı, bu ülkenin, bu toplumun, coğrafyamızda yaşayan tüm halkların en doğal hakkıdır. Üç adayın ama iki ayrı çizginin yarıştığı bu seçimlerde, temsil ettiğimiz çizgi; halkın doğrudan kendini yönettiği, farklılıklarını özgürce ve gururla ifade ettiği, geleceği hakkında söz üretip karar sahibi olduğu bir dünyayı ifade ediyor. Neoliberal, antidemokratik düzen içinde, tekçi-mezhepçi veya ulusalcı anlayışlar arasında bir tercihe zorlanmayı reddediyoruz. Devlet, tek bir kişinin ve onun etrafındaki hiyerarşik zümrenin belirlediği esaslarla artık yönetilemez. Açık ve şeffaf bir devlet, demokratik devlet olmanın temel koşuludur. Devletin âli çıkarları ve hassasiyetlerinin değil, halkın çıkarları, hassasiyetleri ve taleplerinin odak noktası olduğu, her türlü tekçiliğin son bulacağı, yerine çoğulculuk esasına dayalı bir anlayışın egemen kılınacağı, demokrasi ve özgürlüklerin her anlamda geliştirileceği, her türlü eşitsizliklerin son bulacağı bir mücadele alanı olarak da kurguladığımız ve halkların ortak sesi olacak bir Cumhurbaşkanlığı makamını; toplumun tüm kesimleri ile birlikte şekillendirmeye ve birlikte yönetmeye adayız” ifadeleri kullanıldı.
İşte Demirtaş`ın Çanakkale ekibi
Yapılan açıklamada Cumhurbaşkanı adayı Selahattin Demirtaş`ın resmi olarak görevlendirdiği heyet de açıklandı. İlgili açıklamada “Diğer iki adayın da toplumsal yapımıza kodlamaya devam ettiği milliyetçi, mukaddesatçı, muhafazakâr, mezhepçi, tekçi zihniyetteki mesaj ve propagandalara alternatif olarak; tüm maddi imkânsızlıklarımıza, medya ambargosuna, tek iktidarlı devletin tüm imkânlarını aleyhimize seferber etmiş olmasına rağmen; bizler, umudun adresi olmayı ve geleceğin Türkiye’ sini birlikte kurma iradesini sürdürüyor ve umudu örgütlemeye devam ediyoruz. Bu doğrultuda, Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin Demirtaş’ın, Çanakkale merkez ve ilçelerindeki seçim çalışmalarını yürütmek için oluşturduğumuz Seçim Koordinasyonumuz, Selahattin Demirtaş’ın resmi olarak yetkilendirdiği yasal vekilleriyle birlikte seçim çalışmalarına hız vermiştir. Seçim Koordinasyon Heyetimiz; Abdullah Güler, Günay İğli, Hasan Türkoğlu, Kenan Döner, Muhittin Okan, Muzaffer Özer, Nevzat Kutluay, Rahime Kanilga, Şeyhmus Aslan, Şükrü Ulaşman, Ural Berk Önel’ den oluşmaktadır. Ayrıca ilçelerde oluşturulan seçim komisyonlarımız, il koordinasyonumuzla uyum içinde çalışmalarını yürütmektedir. Heyetimiz, seçim destek turları kapsamında Çanakkale’ deki demokratik kitle örgütleri, sivil toplum kuruluşları, meslek oda ve birlikleri, esnaf ve sanatkâr odaları, sendika, dernek ve vakıflar ile yerel gazete temsilcilerini ziyaret etmeyi sürdürmektedir. Desteğini açıklayan kurum, birey, topluluk ve yapılarla birlikte yapacağımız kitlesel basın açıklamasından sonra, çalışmalarımıza hız vereceğiz. Bu kapsamda, il merkezi ve ilçelerde düzenleyeceğimiz kapalı salon ve açık hava toplantıları ile toplumun tüm ezilen, dışlanan, sömürülen ve ötekileştirilenlerine ulaşmaya ve destek çağrılarımızı yinelemeye devam edeceğiz. Çalışmalarımıza destek vermek için bizlere ulaşabilir, bizleri sosyal medyada http://www.selahattindemirtas.net/ https://www.facebook.com/HDPdemirtas?fref=ts https://www.facebook.com/hdpcanakkale?ref_type=bookmark linklerindeki web sayfası ve facebook sayfalarından takip edebilirsiniz. Adayımız Selahattin DEMİRTAŞ’ ın; Ziraat Bankası TBMM Şubesi, 0903 Şube Kodlu, 31583126-5004 Hesap, TR680001000903315831265004 IBAN Nolu hesabına 9 bin 082,51 TL`ye kadar seçim bağışında bulunabilirsiniz. Birlikte çıktığımız bu onurlu yürüyüşte; Çanakkale’ deki tüm yurttaşlarımızı, kentlilerimizi, seçmenleri, Cumhurbaşkanı adayımız Selahattin DEMİRTAŞ’ a destek vermeye, seçim kampanyasında birlikte çalışmaya ve ter dökmeye çağırıyoruz. Ezberleri bozmak ve yeni bir yaşam çağrısıyla yeni bir Türkiye’ yi birlikte kurmak ellerimizde!” bilgileri verildi.
Paylaş